Reportages ‘Vrijwilligerswerk in beeld’

MUG-fotograaf Sake Rijpkema maakt in samenwerking met de Vrijwilligers Centrale Amsterdam (VCA) voor MUG Magazine reportages van Amsterdamse vrijwilligers. De reportagereeks is hier te zien en wordt vanaf 3 januari 2019 aangevuld.

3
3462

Lise werkt als vrijwilliger voor de Voedselbank

Lise (30) werkt sinds juli 2018 een paar dagdelen per week in het Regionaal Distributiecentrum van De Voedselbank, vooral in de koeling en diepvries. Ze heeft daar inmiddels haar certificaat heftruck gehaald. De kou went! Dikke jas en veiligheidsschoenen van de zaak, met dikke sokken, dat helpt!

Lise werkt voor de Voedselbank ©Sake Rijpkema
Lise is werkt bij het distributiecentrum van de Voedselbank
Beeld @Sake Rijpkema
KLIK OP DE FOTO VOOR DE HELE REPORTAGE

De Voedselbank Amsterdam reikt wekelijks eten uit aan haar klanten. Er werken 450 vrijwilligers, vooral in het Regionaal Distributiecentrum in de Houthavens. Van hier uit wordt heel Noord-Holland bediend. Werken kan hier vanaf een halve dag per week, er is behoefte aan ‘handjes’. En mensen met een rijbewijs!

De reportages van MUG-fotograaf Sake Rijpkema zijn tot stand gekomen in samenwerking met de Vrijwilligers Centrale Amsterdam (VCA). Aan nieuwe vrijwilligers is altijd behoefte; kijk voor actuele vacatures voor vrijwilligerswerk op de Vacaturebank van de VCA.


Tim Frijters van de Dierencapel

Tim Frijters (33) is sinds april 2018 vrijwilliger bij kinderboerderij De Dierencapel op het Bickerseiland. Eén ochtend in de week doet hij daar dagelijks werk zoals het voeden en verzorgen van de dieren, zorg voor het dierenwelzijn en schoonmaken. 

Frijters doet dit naast zijn werk als docent fysiotherapie. Zijn motivatie: “Ik doe graag iets maatschappelijks, en dit werk is nuttig voor mens en dier.” Maar ook voor de afwisseling met zijn dagelijkse werk, ter ontspanning en om lekker buiten zijn.

Tim Frijters en De Dierencapel
Tim Frijters is verzorger bij De Dierencapel
Beeld @Sake Rijpkema
KLIK OP DE FOTO VOOR DE HELE REPORTAGE

Er werken zo’n 45 vrijwilligers bij De Dierencapel. De kinderboerderij is op zoek naar mensen die betrokken zijn bij mens en dier, die willen helpen met de verzorging. En er is meer te doen: kinderactiviteiten, het maken van webpagina’s en het doen van klusjes.

Geïnteresseerd? Neem contact op via dedierencapel@live.nl 


Herman Grajer werkt voor Stichting !WOON

Herman Grajer (67) is sinds een half jaar vrijwilliger bij !WOON. Als Energiecoach bezoekt hij mensen, die zich daarvoor bij !WOON hebben aangemeld, met adviezen om de energierekening omlaag te brengen. Hij legt zo nodig uit hoe die energierekening gelezen moet worden.

Herman Grajer
Herman Grajer is energiecoach bij !WOON
Beeld @Sake Rijpkema
KLIK OP DE FOTO VOOR DE HELE REPORTAGE

Grajer is gepensioneerd docent elektrotechniek. Hij zag een wervingsadvertentie van !WOON, die hem op het lijf was geschreven. Zinvol werk, en zo blijft hij onder de mensen. Bekijk de hele fotoreportage.

!WOON adviseert en helpt bewoners met oplossen van problemen in en rond de woning, onder meer in Amsterdam. Een van de projecten van !WOON is het Energiecoachproject. Hiervoor worden vrijwilligers opgeleid. In Amsterdam werken 81 vrijwilligers voor !WOON. Daarvan zijn er 37 energiecoach.

Ook energiecoach worden? Voorkennis is niet nodig, enthousiasme wel. Contact opnemen met !WOON kan via de vacature op www.vca.nu, of direct via mail energiecoach[at]wooninfo.nl  of telefoon 020-5230190.


Bas Rozeboom werkt in het Dr. Sarphatihuis

MUG-fotograaf Sake Rijpkema maakt in samenwerking met de Vrijwilligers Centrale Amsterdam reportages over Amsterdamse vrijwilligers, zoals Bas Rozeboom (49), die al vijf jaar lang bij BSO (Buitenschoolse Opvang) werkt en sinds een half jaar één dag in de week in het Dr. Sarphatihuis. Daar verzorgt hij een creatieve middag, met nadruk op schilderen en tekenen.

Bas in het Dr. Sarphatihuis
Baz Rozeboom werkt als vrijwilliger in het Sarphatihuis. Beeld ©Sake Rijpkema KLIK OP DE FOTO VOOR DE HELE REPORTAGE

Rozeboom heeft geen betaalde baan en komt rond van een bijstandsuitkering. Door als vrijwilliger te werken wil hij zich, naast zijn andere activiteiten, zo nuttig mogelijk maken. Zijn werk in het Dr. Sarphatihuis én de buitenschoolse opvang brengt hem in contact met oud én jong. Dat spreekt Bas enorm aan. Bekijk hier de hele reportage.

Het verpleeghuis heeft zo’n 120 vrijwilligers en is altijd op zoek naar versterking, bijvoorbeeld ‘bezoekvrijwilligers’, die bewoners gezelschap houden, en ‘gastvrouwen’ (m/v) als sfeermakers in de huiskamers van het Dr. Sarphatihuis in de Roetersstraat.

Geïnteresseerd in vrijwilligerswerk in het Sarphatihuis? Neem contact op met Laurie Kuipers (06-53590894 of l.kuipers[at]amsta.nl)

advertentie Regenboog Groep

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in