Herman Grajer (67) is sinds een half jaar vrijwilliger bij !WOON. Als Energiecoach bezoekt hij mensen die zich daarvoor bij !WOON hebben aangemeld met adviezen om de energierekening omlaag te brengen, en hij legt zo nodig uit hoe die energierekening gelezen moet worden.

Klik op de eerste foto hieronder voor de hele fotostrip

Grajer is gepensioneerd docent elektrotechniek, zag een wervingsadvertentie van !WOON, en deze bleek hem op het lijf geschreven. Zinvol werk, en zo blijft hij onder de mensen.

!WOON adviseert en helpt bewoners met oplossen van problemen in en rond de woning, o.a. in Amsterdam. Een van de projecten van !WOON is het energiecoachproject. Hiervoor worden vrijwilligers opgeleid. In Amsterdam werken 81 vrijwilligers voor !WOON, en daarvan zijn 37 energiecoach.

Ook energiecoach worden? Voorkennis is niet nodig, enthousiasme wel. Contact opnemen met !WOON kan via de vacature op  www.vca.nu , of direct via mail  energiecoach@wooninfo.nl  of telefoon 020-5230109

Deze reportage is tot stand gekomen in samenwerking met de Vrijwilligers Centrale Amsterdam (VCA). Aan nieuwe vrijwilligers is altijd behoefte.

Fotograaf Sake Rijpkema heeft zelf ook de nodige ervaring als vrijwilliger. Zo fotografeerde hij al eerder, in de jaren negentig, als vrijwilliger voor maandblad MUG. De reeks reportages – die van groot fotovakmanschap getuigen – worden regelmatig aangevuld met nieuwe afleveringen. Iedere aflevering laat zich bekijken als een stripverhaal.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in