Extra geld voor lage inkomens in 2024

Het demissionaire kabinet trekt in 2024 twee miljard euro extra uit om armoede te bestrijden, zo blijkt uit de plannen die op Prinsjesdag zijn gepresenteerd. Om dat te kunnen betalen, gaan onder andere de topinkomens meer belasting betalen.

3
3545

De gemiddelde Nederlander gaat er volgend jaar 1,7 procent op vooruit, zo belooft het demissionaire kabinet. Ook wordt er twee miljard euro uitgetrokken om de koopkracht van mensen met een uitkering of een laag- en middeninkomen te verbeteren.

Extra geld

Het kindgebonden budget gaat omhoog. Ouders ontvangen voor hun eerste kind maximaal €750 extra per jaar, dat komt meer op €62,50 per maand. Voor het tweede en volgende kind krijgen ouders maximaal €883 extra per jaar, dat is €73 per maand. En voor kinderen tussen 12-17 jaar gaat het om maximaal €400 extra per maand. Hoe hoog de toeslagen worden hangt af van het inkomen, vermogen en wel of niet samenwonen.

De huurtoeslag stijgt met maximaal €416. Voor mensen met een laag inkomen gaat de arbeidskorting omhoog zodat ze netto meer overhouden. De verlaging van de
jonggehandicaptenkorting gaat niet door. Door al deze maatregelen stijgt het aantal mensen dat in armoede leeft niet, zoals eerder werd gevreesd.

Mensen die niet in staat zijn hun energierekening te betalen, kunnen tot en met maart 2024 een beroep doen op het Tijdelijk Noodfonds Energie. Gemeenten krijgen extra geld (50 miljoen euro) om bijzondere bijstand te kunnen verlenen en om schulden in een vroeg stadium te kunnen signaleren.

Zorgtoeslag

De zorgpremie stijgt waarschijnlijk met ongeveer €12 euro per maand tot een gemiddelde van €149 per maand. Overigens maken de zorgverzekeraars pas uiterlijk 12 november hun premies voor volgend jaar bekend. De zorgtoeslag gaat echter fors omlaag volgend jaar. Dit jaar is de toeslag maximaal €154 per maand. Dat wordt volgend jaar maximaal €127 per maand.

 

advertentie Regenboog Groep

3 REACTIES

 1. Kan u mij uitleggen dat het meest linkse gemeentebestuur EVER.. Alle alleenstaanden afgekeurde mensen een energietoeslag van 800 euro toekent terwijl in steden als Almere of Rotterdam de toeslag 1300 is…. Hetzelfde geldt voor de individuele inkomsten toeslag die hier 85 euro voor een alleenstaande bedraagt en Almere 454. To cut a long story short.. In deze fantastische linkse stad die zegt op de komen voor de armen heeft een afgekeurd persoon DIT jaar zo’n 850 euro per jaar MINDER te besteden dan in Almere 20 km verder op. Ik snap hier echt geen BAL van… Het is pure discriminatie. De ironie is: In veel steden met een meer rechtsere coalitie krijgen de de absolute minima MEER. Ik wordt GEK… Dit is niet recht te lullen. Laat dit linkse gemeentebestuur ECHT NOOIT MEER ZEGGEN DAT ZE VOOR DE ARMERE MENS OPKOMT. Zo HYPOCRIET. Als alleenstaande ben je FUCKED in A’dam in een bijstands situatie.. Er zijn ook GEEN regelingen vor hen gemaakt..

  • Hi

   Deels mee eens zelf de aanliggende gemeente Amstelveen krijg je als alleenstaand in 2024 krijg je als alleenstaand een bedrag van 514 euro.

   Wat betreft uw opmerking omtrent de energietoeslag klopt niet Amsterdam heeft 500 euro energietoeslag 2024 naar voren geschoven en toen 1300 euro betaalt en het overig bedrag 800 euro recentelijk pas uitbetaald

   Klopt als alleenstaand in de bijstand zijn er niet veel regelingen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in