Klerenzooi – zomer 2023

MUG stuurt iedere maand een lezer(es) met €30,- op pad om zich in het nieuw te steken. Deze maand: Elsbeth.

0
1122
© George Maas/Fotonova

‘Geweldig om van oude spullen wat nieuws te maken’

Elsbeth (24), een ware Amsterdamse levensgenieter, probeert als het meezit er af en toe tussen uit te gaan. Ze houdt van warm weer en de zomer.
Voor Klerenzooi besloot ze dan ook op zoek te gaan naar een outfit voor de zomer in Nederland.
Hier kan het nog wel eens wisselvallig zijn met het weer, zo belandde ze vlak voor het interview in haar bloemenjurk midden in een stortbui! Dat mag de pret voor Elsbeth niet bederven. “Mijn hoed waaide bijna af tijdens het fietsen!”, vertelt Elsbeth lachend.

Voor haar outfit is ze naar Waterlooplein gegaan en heeft ze in de Episode haar pronkstuk weten te bemachtigen. “Ik zie er graag leuk uit, net als iedereen denk ik. Toch probeer ik niet veel nieuwe kleding te kopen. Als ik iets zie liggen wat ik leuk vind, denk ik al snel dat heb ik al thuisliggen. Ondanks dat ik niet snel kleding koop en ook niet graag ga shoppen, vind ik het wel leuk om zo goedkoop mogelijk uit te zijn. Zo koop ik liever bij de kringloop of op een markt en bespaar ik zo een hoop geld.”

Naast avonturier is Elsbeth ook een echte creatieveling. “Ik vind het geweldig om van oude spullen wat nieuws te maken. Dan ga ik bijvoorbeeld naar de IJhallen en koop ik goedkope stofjes die ik mooi vind en dan maak ik daar weer nieuw kledingstukken van. Het resultaat is nu wel dat ik een aantal onaangetaste zakken vol met diverse stoffen heb liggen die maar wachten op hun transformatie.”
Haar stijl omschrijven vindt ze lastig; dat kunnen anderen beter, zegt Elsbeth. “Ik zou zelf misschien zeggen een beetje ouderwets of vintage-achtig. Wat ik vooral belangrijk vind, is dat kleding goed moet passen. Het moet echt bij mijn lichaam horen en het moet eigenlijk de schoonheid van een persoon accentueren. Ik vind het mooi als iets goed bij mijn ogen past of mijn figuur mooi naar voren brengt”

Toen ze besloot deze jurk te kopen, merkte iemand op dat de kleuren van de jurk goed samengaan met haar blonde haar. “Dat vond ik ontzettend leuk om te horen. Dat maakt het dragen van bepaalde kleding toch leuker.”

Jurk €25,- Episode Waterlooplein

Hoed €2,50,- Buurt kringloop Javastraat

Bril €2,50,- Zeeman

Wil jij ook in Klerenzooi?
Stuur een mail naar redactie@mugmagazine.nl

 

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in