Paula. © George Maas / Fotonova

MUG stuurt iedere maand een lezer met 30 euro op pad om zich in het nieuw te steken. Deze keer: Paula

Lelijke kledingstukken zijn voor Paula (20) geen probleem, ze ziet het eerder als een uitdaging. “Als ik iets tegenkom wat eigenlijk een beetje kitscherig is, vind ik het leuk om het juist zo te stijlen dat het weer heel hip wordt.”

 Voor Klerenzooi is Paula gaan shoppen bij de IJhallen in Amsterdam-Noord, de perfecte plek om een leuke betaalbare outfit te scoren.

Een beetje tweedehands-shoppen, daar is Paula niet vies van. Sterker nog Paula draagt eigenlijk niet anders dan tweedehands.   “Sommige mensen worden vegetariër vanwege het milieu, omdat ik ook wat duurzamer wil leven, koop ik om diezelfde reden geen nieuwe kleding meer.”

“Er is al zoveel kleding op de wereld dat de aankomende vier generaties deze kleding kunnen dragen. Verder vind ik het ook echt leuker omdat de kleding die je in tweedehands winkels vindt, echt een soort one of a kind is. Er hangen er niet twintig van in een rek zeg maar.”

Voetbalsjaaltjes

Ze is meer fan van Ajax dan van Bayern, maar van voetbalsjaaltjes is ze nog groter fan. Het sjaaltje op de foto heeft ze niet voor Klerenzooi gekocht maar is wel kenmerkend voor haar stijl. “Ik heb een tijdje topjes gemaakt van voetbalsjaaltjes, toen heb ik een keer een heleboel voetbalsjaaltjes ingekocht.” Inmiddels staat deze hobby al een tijdje op een laag pitje, en heeft Paula meer sjaals dan topjes. Dan maar even zo om haar nek.

 Paula vindt het belangrijk dat kleding lang meegaat. “Iets moet echt lekker zitten en van goede kwaliteit zijn. Vooral met basics let ik daar erg op. Maar ik vind het dus ook leuk om af en toe wat gekke kledingstukken te kopen die je niet overal tegenkomt.”  Met een plan gaat ze nooit op stap. “Ik vind het leuker om gewoon lekker op zoek te gaan, en als ik dan toevallig wat leuks tegenkom dan is dat mooi meegenomen.”

Passen

Altijd passen! Dat is Paula haar grootste shopregel. Ook als je daarvoor half naakt op het Waterlooplein staat te bibberen. Dan weet je tenminste of het goed zit en eindig je niet met een miskoop thuis.

Het Waterlooplein is tevens ook een van haar favoriete plekken om te shoppen, “Hier slaag ik eigenlijk altijd wel.”

 Inspiratie voor haar outifts haalt ze uit alles om haar heen, social media, vrienden of mensen op straat. “Uiteindelijk blijf het wel vaak bij hetzelfde, ik heb denk ik mijn speciale recept voor mijn outfits inmiddels gevonden. Wat het makkelijker maakt tijdens het shoppen. Ik weet wel gewoon goed wat ik mooi vind en wat ik echt niet mooi vind.”

Trui: €10, broek: €10, vestje: €10  

Ook in Klerenzooi?
Mail service@mugmagazine.nl

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in