Ontruiming gezin op laatste moment voorkomen

Mevrouw Asante en haar drie kinderen zijn toch niet op straat gezet. Het wachten is nu op een uitspraak van de Raad van de Kinderbescherming.

0
1062

Mevrouw Asante en haar drie kinderen zitten al bijna drie jaar in de noodopvang: dat is een voorziening voor drie maanden met alleen in noodgevallen een verlenging van nog eens drie maanden. Maar bijna drie jaar later zitten ze er nog steeds: met z’n vieren op één kamer in een hotel in Amsterdam.

Uitzetting dreigde en Asante stapte naar de rechter. Vanaf dat moment begon een juridisch traject, met een uitspraak van de rechter, een kort geding door de gemeente en nog een kort geding in hoger beroep bij het Hof. Alle eisen van Asante werden afgewezen. Haar werd vooral verweten te weinig te hebben gedaan om woonruimte te zoeken, aldus de rechter. Bovendien houdt ze nu een noodopvang bezet die hard nodig is voor andere dwingende gevallen. Op 23 augustus zou Asante met haar drie kinderen worden verwijderd uit de noodopvang.

Eerst uitspraak Raad

Maar dat ging op het laatste moment toch niet door, na tussenkomst van advocaat Albers. ‘Ik heb op 22 augustus de hele dag alle gemeentelijke instanties afgebeld, tot en met wethouder Groot Wassink aan toe om ontruiming te voorkomen. Kort na vijf uur kwam het bericht dat de gemeente toch niet zal ontruimen. Men wil eerst een uitspraak van de Raad van de Kinderbescherming.’

Zie ook: Gezin met kinderen wordt op straat gezet

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in