Klerenzooi – september 2023

MUG stuurt iedere maand een lezer(es) met €30,- op pad om zich in het nieuw te steken. Deze maand: Nicko

0
1036
© George Maas / Fotonova

Haal die leren jas maar alvast uit de kast

Nicko (21) is een creatieveling met een passie voor mode. Ze maakt kleding en studeert kledingontwerp. Na de zomervakantie gaat ze haar derde jaar in. Haar specialisatie: breien.

Al sinds Nicko zich kan herinneren heeft ze interesse gehad in mode. Maar pas later in haar leven besefte zij dat ze ook iets kon doen met deze passie en dat ze daar haar baan van kan maken. “Ik ben eerst branding gaan doen, een richting die je kan volgen binnen de AMFI, het Amsterdam Fashion Instituut, maar tijdens mijn eerste jaar kwam ik er al snel achter dat ik meer de creatieve kant op wil. Toen ben ik mij bezig gaan houden met de design-kant van mode.” Ze vindt het lastig om haar persoonlijke stijl in één woord te omschrijven. “Ik draag gewoon wat ik mooi vind en beperk mij niet tot een bepaalde stijl. Toch gebeurt het weleens dat vrienden van mij over bepaalde kledingstukken zeggen dat het typisch iets voor mij is – dus kennelijk zit mijn smaak toch in de outfits die ik draag.” Voor Klerenzooi is ze gaan shoppen in een kringloop in Zeeland. “Hier ga ik elk jaar heen samen met mijn ouders, en ik slaag altijd in de kringloop daar.”
Behalve dat ze zelf kleding maakt, houdt ze ook veel van shoppen, maar dan wel tweedehands. Nicko is zich erg bewust van hoe slecht fast fashion is. “Daardoor voel ik mij altijd echt schuldig als ik iets in zo’n winkel koop. Tevens vind ik het ook gewoon veel leuker om tweedehands te shoppen omdat je dan echt een uniek item hebt dat niemand anders heeft.”
Op dit moment koopt ze veel van haar kle- ding via de site Vinted. Dat is goedkoop en het is vaak van goede kwaliteit en dat vindt Nicko belangrijk.
Ook heeft ze nog een advies voor de lezers: trek na de zomer je leren jas maar weer uit de kast, want volgens Nicko is dit dé manier om elke outfit af te maken. Ook van laarzen is ze een liefhebber. “Ik heb geen stan- daardrecept voor een outfit, maar dit zijn wel twee items die in mijn kast niet mogen ontbreken. Een leren jas en laarzen maken mijn outfits echt af; ik voel me bij het dragen ervan direct een stuk cooler.”

Rok €6,-

Top €5,-

Schoenen €6,50,-

Zonnebril €2,50

Ketting €2,50,-

Wil jij ook in Klerenzooi?
Stuur een mail naar redactie@mugmagazine.nl

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in