Out of the box

0
1120

MUSEUM VAN DE GEEST
AMSTEL 51, AMSTERDAM (H’art)
t/m 27 augustus 2023
MA-ZO 10:00-17:00
museumvandegeest.nl

Outsider Art is een term voor beeldende kunst gemaakt door mensen met een psychiatrische achtergrond. Bekende kunstenaars als Salvador Dali en Karel Appel lieten zich door Outsider Art inspireren. Het Museum of Modern Art in New York besteedde al in 1929 aandacht aan deze kunstenaars, die doorgaans buiten de geijkte paden opereren.

Voor liefhebbers van deze kunststroming is het Museum van de Geest, gevestigd in H’art Museum, deze zomer the place to be. Daar is tot en met eind augustus de tentoonstelling met de omineuze titel 31553580 (obsessie) voor Nummers & Schema’s te zien. Het is het eerste samenwerkingsverband van kunstenaar Jan Hoek en curator Hanne Hageraars. Hoek en Hageraars zijn zoon en moeder. Het idee is dat de kunstwerken die op deze expositie te zien zijn rust brengen aan de geest.

De expositie is gestructureerd als een enorm schema, waarmee de makers de chaos trachten te vangen. Vandaar ook die titel. Het is bovendien de ambitie dat de gescheiden werelden van de ‘buitengewone’ outsider art samenkomt met de insider art van gevestigde, ‘gewone’ kunstenaars.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in