Aanvraag Noodfonds Energie kan tot 30 april

0
1466

Sinds 7 februari 2023 is het Tijdelijk Noodfonds Energie opengesteld. Het noodfonds is een initiatief van enkele energieleveranciers. Zij en de rijksoverheid hebben samen geld in het fonds gestopt zodat er steun kan worden geboden aan kwetsbare huishoudens met hoge energielasten.

Er zijn al een aantal andere maatregelen geweest voor specifiek de minima-huishoudens; onder andere de energietoeslag en de tegemoetkoming energiekosten in november en december 2022 voor elk huishouden met een energie-aansluiting ongeacht het inkomen. Er kan een aanvraag worden gedaan voor de energierekening over de periode oktober 2022 tot en met maart 2023. U heeft hiervoor tot uiterlijk 30 april 2023 de tijd. U kunt de aanvraag doen met een computer of door de app op uw smartphone te downloaden. Via de website www.noodfondsenergie.nl kunt u een check doen en vervolgens de aanvraag via de computer doen.

De inkomensgrens voor een aanvraag bedraagt bruto €2.980 voor een alleenstaande en €4.180 voor samenwonenden. Verder moet de energierekening hoger zijn dan 10-13% van het bruto-inkomen.

Een klein voorbeeld: inkomen bruto per maand €2.400. Dan moet het termijnbedrag energie minimaal €240 per maand zijn.

U heeft een DigiD nodig, het termijnbedrag, e-mailadres, klantnummer van de energieleverancier en het bruto-inkomen van alle huisgenoten.

Doe een aanvraag voor het noodfonds via de computer of download de app op uw mobiel

Tekst: Dennis Bremmer, sociaal raadsman, Buurtteam Gaasperdam Driemond

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in