© George Maas/Fotonova

MUG stuurt iedere maand een lezer met 30 euro op pad om zich in het nieuw te steken. Deze keer: Yara

(boxer: €3,95 sjaal: €1,95, spencer: €13,20, shirt €8)

Yara (21) is een echte creatieveling en dit zie je terug in haar mooie en uitgesproken kledingstijl. “Ik vind het lastig om mijn stijl in één woord te beschrijven omdat ik graag allerlei elementen uit verschillende tijdperken combineer. Ik ben op dit moment erg geïnspireerd door de jaren ‘70 en ‘80, maar ook een beetje 2000. Kleur is voor mij vooral belangrijk en eigenlijk probeer ik gewoon al deze verschillende aspecten samen te brengen in mijn outfits om zo een geheel te vormen.”

Voor de outfit die Yara heeft samengesteld, combineert ze een boxershort met een spencer. Op papier klinkt het misschien gek, maar bij Yara komt het modebewust en hip over. “Door de jaren heen ben ik steeds zelfverzekerder geworden en dit zie je ook goed terug in mijn kledingstijl. Vroeger wilde ik mijzelf het liefst verbergen en droeg ik daarom veel oversized kleding. Inmiddels sta ik een stuk sterker in mijn schoenen en merk ik dat ik meer bewust ben van mijn vrouwelijkheid en deze ook meer tot uiting wil laten komen via mijn kledingstijl.”

Verzameling

Yara houdt veel van tweedehands-shoppen: “Het voelt bijna therapeutisch om lekker met een muziekje op door een kringloop te struinen.” Ze gaat dan ook vaak op zoek naar nieuwe items. “In Alkmaar heb je een straat met veel tweedehandswinkels. Eens in de zoveel tijd reis ik daarheen en ga ik op pad. In Amsterdam ga ik vaak naar een Rataplan in de buurt van Sloterdijk. Verder koop ik ook vaak dingen bij de Kilo store waar ik werk.”

Yara’s kast zit vol met tweedehandskleding, wat niet gek is aangezien ze op haar werk ook veel is omringd door tweedehandskleding. Verder vindt ze ook dat er al genoeg kleding op de wereld bestaat en dat het daarom voor haar niet nodig is om nieuwe dingen te kopen.

Door Yara’s passie voor kleding heeft ze inmiddels een flinke verzameling opgebouwd: “Ik vind het lastig om bepaalde kledingstukken weg te doen, omdat mijn stijl snel verandert en dan ben ik bang dat ik spijt krijg omdat ik het dan toch weer leuk vind. Ook hecht ik emotionele waarde aan veel van mijn kleding. Daardoor is het voor mij moeilijk is afstand te doen van sommige items.”

Inmiddels heeft Yara een aantal tassen gevuld met kleding die ze potentieel wel zou willen verkopen op de IJhallen. Maar de stap om het ook echt te gaan doen, heeft ze nog niet gezet.

Ook in Klerenzooi?
Mail service@mugmagazine.nl

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in