MUG-fotograaf Sake Rijpkema brengt sinds eind vorig jaar voor MUG Magazine en de Vrijwilligers Centrale Amsterdam (VCA) vrijwilligers in beeld. Zo geeft hij de mensen achter het vrijwilligerswerk een gezicht. De nieuwste aflevering brengt het werk in beeld van Tim Frijters, vrijwilliger bij De Dierencapel op Bickerseiland.

De fotoreportages van Rijpkema vallen op door hun intimiteit. Gewone mensen die andere gewone mensen helpen, met vaak alledaagse dingen. En soms omdat ze niet kunnen laten waar ze goed in zijn, ondanks pensionering of werkloosheid. Zoals de ex-docent elektrotechniek Herman Grajer die als energiecoach voor stichting !WOON actief is. Hij bezoekt mensen thuis om ze te helpen bij het omlaag krijgen van de energierekening. Of neem Bas Rozeboom, die een creatieve middag verzorgt in het Dr. Sarphatihuis in de Roetersstraat in Amsterdam-Centrum.

De reportages zijn tot stand gekomen in samenwerking met de Vrijwilligers Centrale Amsterdam (VCA). Aan nieuwe vrijwilligers is altijd behoefte. Rijpkema heeft zelf ook de nodige ervaring als vrijwilliger. Zo fotografeerde hij al eerder, in de jaren negentig, als vrijwilliger voor maandblad MUG. De reeks reportages – die van groot fotovakmanschap getuigen – wordt vanaf 3 januari 2019 regelmatig aangevuld met nieuwe afleveringen. Iedere aflevering laat zich bekijken als een stripverhaal.

advertentie Regenboog Groep

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in