Lise (30) werkt sinds juli 2018 een paar dagdelen per week in het Regionaal Distributiecentrum van De Voedselbank, vooral in de koeling en diepvries. Ze heeft daar inmiddels haar certificaat heftruck gehaald. De kou went! Dikke jas en veiligheidsschoenen van de zaak, met dikke sokken, dat helpt!

Klik op de eerste foto hieronder voor de hele fotostrip

Lise raakte overspannen in haar baan in de kinderopvang. Ze belandde in de ziektewet. Toen het weer wat beter ging, zocht ze een dagbesteding die zou helpen met reïntegreren. Via een vriendin vond ze die bij de Voedselbank. Ze heeft het daar zeer naar haar zin, vanwege de goede sfeer, en ook het hogere doel.

De Voedselbank Amsterdam reikt wekelijks eten uit aan haar klanten. Er werken 450 vrijwilligers, vooral in het Regionaal Distributiecentrum in de Houthavens. Van hier uit wordt heel Noord-Holland bediend. Werken kan hier vanaf een halve dag per week, er is behoefte aan “handjes”. En mensen met een rijbewijs!

Meedoen? Neem contact op via  vrijwilligers@voedselbank.org  of ga naar de website  www.voedselbank.org

Deze reportage is tot stand gekomen in samenwerking met de Vrijwilligers Centrale Amsterdam (VCA). Aan nieuwe vrijwilligers is altijd behoefte.

Fotograaf Sake Rijpkema heeft zelf ook de nodige ervaring als vrijwilliger. Zo fotografeerde hij al eerder, in de jaren negentig, als vrijwilliger voor maandblad MUG. De reeks reportages – die van groot fotovakmanschap getuigen – worden regelmatig aangevuld met nieuwe afleveringen. Iedere aflevering laat zich bekijken als een stripverhaal.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in