Pokemon GO

1
808

Het was een jaar of vijf geleden een hype onder jongeren: Pokémon Go. Een spel dat je via een app op je mobiele telefoon kunt spelen, buiten op straat. Ook Toon Bloemkolk (31) raakte verslingerd aan het spel dat hij nog steeds speelt. “In de zomer van 2017 zag je soms wel vijftig mensen op een plek staan met hun mobieltje. Het spel is gebaseerd op de Pokémonkaartjes. Via de app word je zelf een Pokémonkarakter in het spel dat op beestjes en voorwerpen jaagt. Die moet je in de echte wereld, buiten dus, vangen. Via gps weet de app waar je bent, je ziet het stratenpatroon, vergelijk het maar met de routeplanner in de auto. De hele wereld staat erin, behalve China.”

Een beestje of voorwerp is niet zomaar te vangen. “Soms moet je er eerst tegen vechten, en soms heb je de hulp nodig van andere spelers, dan kun je er met z’n allen tegelijk tegen vechten. Het spel heeft dus ook een sociaal aspect, want zo kom je andere spelers buiten tegen.”

“Ik begon dit spel toen ik nog in Delft woonde. Ruim drie jaar geleden ben ik teruggegaan naar Amsterdam, naar de Staatsliedenbuurt waar ik nog niemand kende. Door Pokémon Go heb ik veel nieuwe mensen ontmoet. Ik zit nu in zeven verschillende Pokémon Go-Whatsappgroepen in Amsterdam. Dan krijg je dus berichtjes of je ergens even komt helpen, of je spreekt met een groepje plaats en tijd af. Sommige spelers zie ik een paar keer in de week, dat is wel geestig hoe snel je hierdoor contact hebt met anderen.”

Zodra Toon gaat wandelen, zet hij de app aan. “Dan zie je af en toe een beestje opdoemen die je probeert te vangen. De app geeft ook points of interest aan, monumenten of bijzondere gebouwen in een stad bijvoorbeeld. Daar komen veel spelers op af. Ik was vorige week op vakantie in Spanje, daar was ik nooit eerder geweest. Door Pokémon Go heb ik alle bezienswaardigheden kunnen vinden. Ik had geen reisgids meer nodig.”

Wil jij ook in Mijn Hobby en woon je in (de regio) Amsterdam? Stuur een mail naar service@mugweb.nl

advertentie Regenboog Groep

1 REACTIE

  1. Wat leuke ervaringen. Een tijdje erg verslavend geweest aan deze game, maar niet zulke zaken meegemaakt. Het is heel interessant om bepaalde ervaringen te lezen en te zien dat de game meer is dan alleen een spel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in