door Andreas Verwaal

Het was 1997. Ik overleefde groep drie en ineens wist ik het: ik word later tuinman. Kaasboer was tot dat moment mijn droombaan maar die droom kwam vooral voort uit het plakje kaas dat ik wekelijks van de kaasschaaf van de kaasboer op de markt plukte. Afijn, tuinman dus. Ik weet niet meer precies hoe het begon maar ik ben ergens geïnspireerd geraakt toen ik hoorde dat je geen tovenaar hoefde te zijn om aardbeien te kunnen kweken, maar dat het gewoon hier in Nederland in je eigen tuin mogelijk was. Ik confisqueerde het kleinste stukje tuin van mijn ouders. Het was zo’n 25 vierkante centimeter. Genoeg voor een aardbeienplantje.

De aardbeien zijn er nooit gekomen. Nu is het 26 jaar later en opperde mijn vriendin onlangs dat we wel aardbeien kunnen gaan kweken in onze tuin. Een droom die uitkomt. Misschien moet ik eerst eens inspiratie in andermans tuin gaan opdoen voordat ik wilde plannen maak die ik nooit uitvoer. De ideale tuin daarvoor is de Tuin van Jan. De Tuin van Jan is een kleurrijke tuin met mooie bloemen, twee grote vijvers en een vogelbosje. De tuin is toegankelijk via de poort aan de Jan Maijenstraat.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in