In het Amsterdamse Experiment met de Bijstand krijgen deelnemers tot februari 2020 een premie (de helft van het inkomen met een maximum van 200 euro per maand) als ze naast hun uitkering een baan hebben.

Amsterdammers met een uitkering en een parttime baan, hebben vijf keer zo snel weer een eigen inkomen dan mensen die helemaal niet werken. Een van de mensen die meedoet aan het experiment is Hassan (35 jaar). Sinds half februari werkt hij twee dagen per week als ontbijtkok in een hotel: “Ik ben heel blij dat ik deze kans gekregen heb. Niet alleen vanwege het geld, maar vooral omdat ik me verder kan ontwikkelen. Ik kom weer in contact met mensen. Ik voel weer dat ik leef, dat ik deel uitmaak van de samenleving.”

Alle deelnemers doen ook mee aan een onderzoek. De gemeente wil namelijk weten welk soort ondersteuning het beste werkt voor werk en re-integratie. Doel is om inzicht krijgen in de effecten van gemeentebeleid op financiële en maatschappelijke zelfredzaamheid van bijstandsgerechtigden. De Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam voeren het wetenschappelijk onderzoek uit.

Iedereen met een bijstandsuitkering kan zich aanmelden. Ook mensen die denken dat ze binnen twee jaar werk vinden, kunnen meedoen aan het experiment. Meer informatie: amsterdam.nl/uitkering

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in