Vijftien jaar lang werkte Yacqueline met kinderen. Jeugdwerk, kinderopvang, naschoolse opvang en ten slotte de voorschool. Ze deed het allemaal. Tot de instelling waar ze voor werkte ging reorganiseren. Yacqueline ging bij zichzelf te rade en ontdekte dat ze andere ambities heeft. Vanuit een onzekere positie met een uitkering bouwde ze de afgelopen anderhalf jaar aan de plek die ze voor ogen heeft. Met succes.

“Na vijftien jaar jeugd- en jongerenwerk begon de sleur toe te slaan”, vertelt Yacqueline over die periode. “De uitdaging was weg. Ik nam ontslag. Daarna volgde voor mij een onzekere periode in mijn leven. Ik stond met lege handen – ook al had ik daar zelf voor gekozen. De uitkering was geen vetpot en ik had schulden. Ik was heel erg aan het zoeken naar wat ik dan wel wilde.”

Buurthuis

“Bij het buurthuis bij mij om de hoek kon ik op een spreekuur van WPI (Werk, Participatie en Inkomen van de gemeente Amsterdam) terecht”, gaat Yacqueline verder. “Zo kwam ik ook in de schuldsanering terecht. Ik zat op een klein budget leefgeld en kreeg daar het advies om naar de voedselbank te gaan.”

Voedselbank

Via het buurthuis in De Pijp kan Yacqueline gebruik maken van de voedselbank op de Lutmastraat. “Je kunt er van alles krijgen” legt Yacqueline uit, maar wat ik niet wist: de voedselbank organiseert ook leuke activiteiten waar je aan mee kunt doen. Dans. Zang. Naaien. Computercursussen. Van alles. Ik ben altijd erg geïnteresseerd geweest in creatieve activiteiten. Er kwamen ineens meerdere dingen op mijn pad.”

Masterclass

“Bij de voedselbank hing een flyer van een workshop `Master Class`. Ik heb mij daar toen bij Combiwel voor aangemeld“, vertelt Yacqueline. Ze mag vervolgens meedoen aan de masterclass, die wordt gegeven door chefkok Francisco Peeters. Yacqueline doet alle sessies mee, en ze valt op door haar gedrevenheid. Francisco zelf besluit dat zij mee mag gaan doen aan het Makersnetwerk in de Pijp.

Makersnetwerk

“En zo ben ik hier terecht gekomen”, vertelt Yacqueline trots. Twee dagen per week is ze in de weer om buurtbewoners op woensdagen een driegangen lunch te serveren in het Huis van de Wijk. Het heeft haar het afgelopen jaar mooie contacten opgeleverd en een netwerk, waarmee zij de resterende dagen van de week verder kan om haar dromen te verwezenlijken.

Chocola

Nu heeft ze plannen voor een webshop om producten aan te bieden van cacao, gemaakt door verschillende cacaoboeren in Colombia “Want Chocola is mijn passie’, lacht Yacqueline. Met de opbrengst – en wellicht fondsenwerving, giften en subsidies – wil Yacqueline een stichting oprichten in Colombia. Ze is volop aan het lobbyen om dat allemaal voor elkaar te krijgen. Met de gemeente Amsterdam is ze nu aan het onderhandelen of ze misschien een starterssubsidie kan krijgen.

Dankbaar

“Ik was anderhalf jaar geleden onzeker en in mezelf gekeerd”, besluit Yacqueline haar verhaal. “Maar nu. Ik blijk een steengoede netwerker te zijn. En mensen benaderen mij. Het gaat heel goed. Met dank aan mijn familie, mijn coaches en zakenpartners. Ik kreeg een laptop te leen van Combiwel – wat het voor mij mogelijk maakte om aan de slag te gaan met mijn droom. Ik ga het waarmaken. Ik ga er echt `liefdeschocola` van maken.”

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in