“Eenmaal in Amsterdam begon de zoektocht naar werk”, vertelt Natasja. “Ik had een enorme drive om een baan te vinden. De zorg voor mijn dochter stond immers op het spel. Ik had al wel eens gehoord van het Jongerenpunt. Maar ik wist niet zo goed wat ik er van kon verwachten. Mensen om mij heen moedigden mij aan om daar eens te gaan praten. Je moet echt wel een drempel over hoor, om daar naar toe te gaan. Maar na wat aarzelen deed ik het toch. Via het Jongerenpunt kwam Sofyan op mijn pad. Toen is de bal gaan rollen – veel sneller dan ik voor mogelijk had gehouden.”

De rol van de jobhunter

“Het Jongerenpunt meldt kandidaten bij mij aan die naar werk bemiddeld willen worden”, legt Sofyan uit. “Zo kwam Natasja ook bij mij terecht. Al snel zaten wij samen om tafel. Ik besprak met haar de wensen die zij had. Iets niet te ver van huis wilde ze. Tijdens ons gesprek werd mij duidelijk dat Natasja heel dienstverlenend is. Een leuke horecabaan leek haar ook wel wat. Samen brachten we haar CV op orde en ging ik voor haar zoeken naar iets dicht bij huis. Zo kwam Bagels & Beans in beeld, op de Zeilstraat. Ik belde meteen met Patrick, de eigenaar van het filiaal, om te horen of hij nog vacatures had.”

 

Natasja met links Patrick en rechts Sofyan Foto’s: Sander Foederer

Een match

“Patrick had het hartstikke druk” gaat Sofyan verder, “maar we kwamen overeen dat ik het CV van Natasja zou doorsturen. Daar reageerde hij dezelfde dag nog op, want hij kon extra handen goed gebruiken.” Al snel ging Natasja op sollicitatiegesprek. Zenuwachtig? “Nee”, zegt Natasja. “Zo zit ik niet in elkaar. Ik zag het vooral als een kans. Nee heb je, ja kun je krijgen. Ik probeerde vooral mezelf te zijn. Ik was ook eerlijk tegenover Patrick over mijn persoonlijke situatie. Dat heeft hij kunnen waarderen.”

Een leuke baan

Natasja werkt nu intussen ruim een maand voor Bagels & Beans. En gaat iedere dag fluitend naar haar werk. “Het werken met mensen vind ik super hier. Ik leer iedere dag en krijg er telkens iets meer taken bij. Mijn collega’s zijn ontzettend behulpzaam, ze nemen me zoals ik ben. Ik weet best wel dat ik af en toe een beetje druk ben. Maar dat mag hier. Er wordt mij een hoop gegund.”

Voor de toekomst

“Binnenkort loopt mijn proeftijd hier af maar ik ben hier nog lang niet uitgekeken. Ik kan hier nog zoveel leren”, zegt Natasja. “Het geeft me voldoening als ik mensen op hun gemak kan stellen en ze daarna ook weer vrolijk weggaan. Deze baan kwam voor mij precies op het juiste moment. Het heeft me veel rust gegeven in mijn leven.”

Het Jongerenpunt van de gemeente Amsterdam helpt jongeren van 18 tot 27 jaar met het vinden van werk of een passende opleiding. Bezoek de website voor meer informatie amsterdam.nl/jongerenpunt of kom langs bij het stadsloket.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in