Mijn hobby – Tekenen

Mijn hobby, de maandelijkse rubriek in MUG Magazine waarin lezers over hun hobby vertellen

0
2360
Tekst Vanessa Vijzelman | Beeld Fred van der Zee

Elke illustratie van Samantha Noten (45) is een wereldje op zich, waar je uren naar kunt kijken. “Sommige reacties van mensen op mijn illustraties zijn: futuristisch, industrieel, surrealistisch, biografisch, organisch en hightech doedels. Mijn creaties hebben elk een verhaal en zijn gebaseerd op momentopnames uit mijn leven en omgeving. Deze intuïtieve illustraties noem ik Project Draw Tha Line.

In 2017 ontwierp ik een tatoeage voor een nichtje, waardoor ik het tekenen weer heb opgepakt en mijn stijl verder heb ontwikkeld.” Samantha tekent al vanaf haar jeugd. “Later ben ik ook gaan fotograferen en schilderen, maar tekenen bleef toch altijd mijn eerste passie. Tekenen werkt voor mij prima als uitlaatklep. Als je even vastzit in je leven, kun je door tekenen tot inzichten komen. Het is voor mij echt een vorm van meditatie.”

Aan de muur hangt haar grootste kunstwerk. “Het illustreert een ongeboren zoon en hoe zijn leven eruit had kunnen zien.” In haar illustraties zie je verschillende patronen terugkomen met elk een eigen betekenis. “Zo staan de steden voor reizen, de ogen voor kijken in je ziel, de trappen voor groei en de kubussen staan voor de situaties in je leven, die je op verschillende manieren kan bekijken.”

Elke illustratie begint met grove strepen die Samantha met een dikke stift maakt, die als blauwdruk fungeert en daartussen tekent ze met dunne stift de patronen. Ze heeft inmiddels genoeg materiaal gemaakt voor een expositie. “Dat is mijn volgende doel en ik kijk uit naar de stappen die ik nog ga maken. Ik wil graag ontdekt worden en intussen blijf ik lekker door tekenen.”

www.svpnoten.com

Wil jij ook in Mijn Hobby? Stuur een mail naar service@mugweb.nl

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in