Kinderboerderij de Pijp

Tekst Andreas Verwaal

0
1776

Een dankbare geit is voor mij het ultieme geluksmoment op zondagmiddag, en dat zit zo: Vroeger gingen we op zondag vaak vliegtuigen spotten op het vliegveld bij ons in de buurt. Gefascineerd en dromerig stond ik dan naar de lucht te kijken. Ik kon niet bevatten dat die vliegmachines niet recht uit de lucht vielen. Als het minder mooi weer was, gingen we niet naar het vliegveld. Dan sleten we ons oude brood aan de eendjes of aan de geiten bij ons in de buurt. Omdat ik zelf een hekel aan korstjes had, doneerde ik die graag aan de geiten en eenden.

Eenden vond ik altijd wel geinig maar ik vond ze te veel haantjesgedrag vertonen. Met z’n allen massaal op een kubieke centimeter brood afzwemmen vond ik niet getuigen van veel dankbaarheid. Daarom ging ik liever naar de geiten.

Geiten kijken zo tevreden voor zich uit als ze kauwen. Blij dat ze een stukje oud brood krijgen. Dat er geen boter en beleg op het brood zit, deert ze niet. Dankbaar met weinig waren ze. Een mooie eigenschap.

Als kind was ik bang voor elk dier met één of meer tanden. Voor blije, enthousiaste honden rende ik weg. Bang dat ze mijn hand of romp eraf beten. Mijn hamster heb ik ooit met 60 kilometer per uur door zijn kooi geslingerd omdat ik schrok van het feit dat hij zijn tanden in mijn vinger zette. Geiten vond ik ook eng maar kon ik tegelijkertijd erg waarderen. Mits ze achter een hek stonden en hun tanden niet te veel lieten zien.

Dieren zijn voor veel mensen een bron van rust. Misschien omdat ze niet het vermogen hebben om je teleur te stellen en een hoge aaibaarheidsfactor hebben. Kinderboerderij De Pijp is wat dat betreft zeker een bezoekje waard. De boerderij biedt leuke activiteiten zoals pony rijden en dieren knuffelen. Leuk voor jong en oud.

Activiteit: Kinderboerderij De Pijp, Lizzy Ansinghstraat 82
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 11.00-17.00 uur.
Zaterdag-zondag van 13.00-17.00 uur 
kinderboerderijdepijp.nl

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in