Klerenzooi – oktober 2019

Om er goed uit te zien, hoef je niet veel geld uit te geven. MUG stuurt iedere maand een lezer(es) met €30,- op pad om zich in het nieuw te steken.

0
1217
Klerenzooi oktober 2019 | © George Maas/Fotonova
Klerenzooi oktober 2019 | © George Maas/Fotonova
Tekst Vanessa Vijzelman | Beeld George Maas/Fotonova

Malik de Haas (6) heeft een rocker-, dj- en skaterkledingstijl en houdt veel van petten. Hij draagt een pet met een kroon erop, dat past bij zijn naam: “Malik betekent koning in het Arabisch”, legt zijn moeder Nicole de Haas uit. Malik zit in groep 4 van De Witte Olifant. “Mijn vriendjes hebben ieder een andere stijl. Ik heb een hekel aan knoopjes. Sommige kinderen dragen nette kleding, maar als ik naar een feestje ga draag ik gewoon mijn Legoshirt!”

Een favoriete kledingzaak heeft hij niet. “Mijn lievelingswinkel is Intertoys. Ik speel graag met Lego, Minecraft en Sciandri [kamp met sporten en spellen, red].”

Zijn moeder heeft wel een favoriete plek om zijn kleding te kopen. “Ik kan ouders aanraden naar de kleding- en speelgoedmarkt bij speeltuin De Waag, Oudeschans in de Nieuwmarktbuurt, te gaan. Ze verkopen er tweemaal per jaar tweedehands kinderkleding. Er zijn veel buurtbewoners die hun merkkleding voor een prikkie wegdoen. Een andere tip is Gideon Italiaander in de Zeeburgerstraat. Die winkel koopt restpartijen en producten van failliete bedrijven op, waardoor je goedkoop de leukste dingen kunt krijgen.” Nicole vindt het belangrijk dat Maliks kleding wijd zit. “Kinderen moeten goed kunnen bewegen.”

Duurzaamheid en fairtrade vinden Maliks ouders ook belangrijk. “De kleding moet van stevige kwaliteit zijn zodat het lang meegaat en bij voorkeur met de hand gemaakt. Als we willen weten of iets duurzaam is, kijken we op oneworld.nl en schonekleren.nl. Helaas kost groene mode wel meer, maar we geven onze kleding altijd door en krijgen andere kleding terug.”

Broek Albert Cuyp2,-
Pet 
Albert Cuyp10,-
Shirt Speeltuin De Waag ‘Lastage Markt’ kledingmarkt 2,-
Schoenen 
Speeltuin De Waag ‘Lastage Markt’ kledingmarkt 10,-
Sokken 
Gideon Italiaander, Zeeburgerstraat 6 0,50

Wil jij ook in Klerenzooi? Stuur een mail naar service@mugweb.nl

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in