Mijn hobby – Bollywoodfitness

Mijn hobby, de maandelijkse rubriek in MUG Magazine waarin lezers over hun hobby vertellen

0
1481
Tekst Vanessa Vijzelman | Beeld Fred van der Zee

Reena Thakoer (44; links op de foto) is yogalerares maar heeft haar tweede passie gevonden in Bollywoodfitness. Dat is aerobics op muziek uit Bollywoodfilms, een typisch Indiaas filmgenre te vergelijken met musicals.

“Ik volg nu drie maanden les en het is geweldig, het maakt me vrolijk. Als ik thuiskom, zet ik direct de nummers op die ik in de les heb gehoord. We zijn thuis allemaal Bollywoodfans”, vertelt Reena. “Via Facebook zag ik dat er Bollywoodfitness wordt gegeven in Buurthuis Holendrecht. Ik probeerde het uit en was meteen verkocht.”

De dochters van Reena volgen Bollywoodfitness voor kinderen en vinden het zo leuk dat ze ook met de volwassenen mogen meedoen. “Ik betaal alleen voor mijn oudste dochter, mijn jongste van vijf mag gratis meedoen. Prachtig dat ik ze mag meenemen.”

De lessen zijn betaalbaar: 2,50 per keer. Lerares Dachel Dominique Seeratan is zelf opgegroeid met Bollywood. Ze komt met de nieuwste hits uit India. De choreografieën voor de lessen verzint ze zelf.

Reena: “Elk nummer heeft in de choreografie een signature die typisch voor dat liedje is en die laat Dachel erin zitten. Haar lessen zijn leuk.” De lessen zijn ook leuk voor mensen die Bollywood niet kennen, zolang je houdt van dansen of bewegen op vrolijke muziek. Opvallend is dat er naast jongeren ook veel senioren meedoen en lang niet iedereen is van Indiaase afkomst.

“Als je de nummers opzoekt op YouTube raak je vast vertrouwd met Bollywood”, tipt Reena. “En Bollywoodfitness is goed voor je conditie, ik ben bezweet na elke les.”

Videoclip over Bollywood-fitness:
facebook.com/Bollywoodfit-DD-101224257925238

Wil jij ook in Mijn Hobby? Stuur een mail naar service@mugweb.nl

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in