Klerenzooi – december 2019

Om er goed uit te zien, hoef je niet veel geld uit te geven. MUG stuurt iedere maand een lezer(es) met €30,- op pad om zich in het nieuw te steken.

0
1777
Klerenzooi december 2019 | © George Maas/Fotonova
Klerenzooi december 2019 | © George Maas/Fotonova
Tekst Vanessa Vijzelman | Beeld George Maas/Fotonova

Firoza Mulahella (23) is freelance presentatrice bij VICE en student cultureel erfgoed. Naast haar studentenflat aan de Zuiderzeeweg zit een weggeefhok, waar je kleren kunt neerleggen en gratis kunt meenemen. “Toevallig kwam ik, nadat ik de riem en het rokje had gekocht voor Klerenzooi, er dit jurkje tegen. Ik hoefde dus niet meer te zoeken naar een blouse.”

Het rokje en de riem houdt zij op de foto vast. “Een vaste kledingstijl heb ik niet. Ik was een paar maanden terug nog van de mantelpakjes, maar sinds kort heb ik jeans (her)ontdekt en draag ik meer een punkstijl. Je ziet altijd neon of felle kleuren en clowneske gimmicks in mijn kleding en make-up terugkomen.”

Firoza draagt alle kleuren, behalve zwart. “Ik kies liever voor bruin of grijs als basis om mijn felle kleuren mee te combineren.” Ze experimenteert ook graag met make-up, met name met de fantasy look.

“Make-up hoeft niet duur te zijn, Hema heeft een goede collectie voor weinig. Kiko Cosmetics in de Kalverstraat en in het Centraal Station is ook een goed merk voor een lage prijs. Ik vind hun lippenstift the Unlimited Stylo goed. Iedereen die van fantasy en gimmicks houdt, raad ik NYX aan, maar dat is ietsje duurder. Je hebt er veel keuze in gekleurde make-up en schmink.”

Asos is haar favoriete online-winkel, als Firoza al wat koopt, want zij consumindert liever. “Ik heb een modeopleiding gedaan, maar ben ermee gestopt omdat ik de mode-industrie vervuilend vind. Er wordt in het eerste jaar van de studie veel aandacht aan besteed, maar daarna vergeet iedereen het. Het voelde niet goed daaraan bij te dragen. Ik probeer mijn koopgedrag zoveel mogelijk aan te passen aan duurzaamheid en fairtrade.”

Jurk gratis weggeefhok Zuiderzeeweg
Rokje (in haar hand) 6,- kringloopwinkel De Lokatie
Laarzen6,- De Lokatie
Levi’s riem5,- De Lokatie

Wil jij ook in Klerenzooi? Stuur een mail naar service@mugweb.nl

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in