Amsterdamsche Kerstmarkt

Tekst Andreas Verwaal

0
1330

Als kind las ik altijd de Donald Duck voor ik ging slapen. De verhaaltjes van Zwarte Magica sloeg ik over omdat ik geen zin had in zwartgallige dromen. Van de andere vrolijke eenden werd ik altijd erg rustig en ontspannen. Daarna sliep ik als een roos.

Onlangs hoorde ik van iemand die was gebeten door een eend. Tijdens het schaatsen. Ik was geschokt en tegelijkertijd opgelucht dat ik dit verhaal niet in mijn jeugd had gehoord. Bij Donald Duck zag ik altijd alleen een vriendelijke ronde snavel en een tong of een huig. Maar blijkbaar hebben eenden dus ook tanden en kunnen ze dus bijten. Achteraf had ik ook wel kunnen weten dat Donald Duck geen reële afspiegeling is van een doorsnee-eend, maar wist ik veel. Ik was nog een kind. De vier vingers per hand is bijvoorbeeld vreemd. En wél een shirt aan en geen broek is ook niet echt een logische keuze. Als kind was ik niet zo kritisch en nam ik al die dingen voor waar aan.

Even terug naar de bijtende eend. Eenden hebben een gloeiende hekel aan schaatsers. Eerst is hun water keihard geworden en vervolgens gaan mensen ook nog eens met scherpe ijzers over het ijs glijden alsof het hun territorium is. Eenden hebben al een minderwaardigheidscomplex vanwege het spreekwoord dat ze de vreemde eend in de bijt zijn. Nu vinden wij dat wellicht een normaal spreekwoord. Eenden vragen zich al eeuwenlang af waarom het niet de vreemde koe of het vreemde schaap in de bijt is. Dan helpen schaatsers met hun gezwalk over het ijs ook niet echt mee in de persoonlijke ontwikkeling van de gemiddelde eend. En dan heb ik het nog niet gehad over de borst van de eend die in menig restaurant op de menukaart prijkt.

De eend heeft het dus niet makkelijk. Wil je nou ongestoord schaatsen en de eend in zijn waarde laten? Kom dan naar de Amsterdamsche kerstmarkt in de Westergas vlak voor kerst. Op deze zeer diverse kerstmarkt is van alles te doen. Schaatsen, foodtrucks, kerstkraampjes, live muziek en een kinderprogramma. Op de website lees je wat er allemaal nog meer te doen is.

Activiteit: Schaatsen op de Amsterdamsche Kerstmarkt

Gratis voor kinderen t/m 5 jaar en door-de-weeks gratis voor Stadspashouders

Openingstijden: Vrijdag 20 december
16.00 – 23.00 uur, zaterdag 21 december t/m maandag 23 december 12.00 – 23.00 uur

Adres: Westergas in Westerpark, Stenenplein

amsterdamsche-kerstmarkt.nl

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in