Tekst Trudy Admiraal | Beeld Sodis Vita

Op haar 24ste heeft Céline Berings – samen met een collega – zo’n tweehonderd mensen onder haar hoede. Céline is intercedent bij arbeidsbemiddelaar Olympia in Amsterdam. “Ik streef ernaar om alle flexkrachten persoonlijke aandacht te bieden”, zegt ze stralend.

Zodra een flexkracht is aangenomen, krijgt hij of zij een eigen intercedent die de schakel vormt tussen Olympia en de opdrachtgever. Céline: “In mijn geval is de opdrachtgever de gemeente Amsterdam. In mijn portefeuille zitten flexkrachten die bijvoorbeeld werken bij Waternet, de Vervoerregio, Belastingen of op het stadhuis in een administratieve functie. Ik ben er voor de mensen die voor ons werken en heb ook contact met de leidinggevende of de teamleider op de werkvloer. Functioneringsgesprekken en beoordelingsgesprekken doen we meestal samen.”

Iedereen is welkom!

Elke werkdag is anders, vertelt ze. “Ik heb een verscheidenheid aan taken. Administratief natuurlijk; ik maak contracten, registreer ziekmeldingen, regel werkgeversverklaringen en doe de aanmeldingen voor een opleiding als iemand die wil volgen. Maar het leukst vind ik het contact met mijn flexkrachten. In mijn pool werken mensen met veel verschillende achtergronden, mensen die vanuit een uitkeringssituatie komen en wat extra begeleiding nodig hebben. En ook mensen die al toe zijn aan een vervolgstap in hun carrière, met wie ik sparringsgesprekken voer over bijvoorbeeld opleidingsmogelijkheden.”

Duurzaam

Het motto van Olympia is: geef werk betekenis. Céline: “Ik geloof erg in de visie van Olympia. We kijken verder dan alleen maar mensen aannemen op een vacature die er toevallig is. We gaan door het vuur voor onze mensen en vinden het belangrijk dat een kandidaat echt op z’n plek komt. Zo kan die persoon echt indruk maken. Als je die sparkle voelt, die herkenning, ja dat is waar je je energie vandaan haalt.”

Opleiding

Céline studeert ondertussen Human Resources Management in deeltijd aan de HvA. “Ik ga ’s avonds naar school, ik ben nu derdejaars. Wat ik tijdens mijn studie leer, kan ik overdag direct toepassen. Olympia geeft me de ruimte om met mijn schoolopdrachten aan de gang te gaan, dat is fijn. Ik voel waardering dat ik die opleiding doe, dat zien ze hier als een toevoeging.”

Met haar ruime pool van flexkrachten heeft Celine ook weleens te maken met conflictsituaties. “Ik heb geen oordeel, ik ben voor de mensen die voor ons werken een vertrouwenspersoon. En dus probeer ik het allemaal in goede banen te leiden en een oplossing te zoeken. Laatst nog had ik een gesprek met een jongen die met burn-outklachten liep. Het ging niet zo goed met hem. Ik heb vooral naar hem geluisterd en dat hielp al enorm. Na het gesprek zei hij: bedankt voor het warme bad. Ik vind het mooi dat ik dat voor iemand heb kunnen betekenen.”

Wil je ook intercedent worden bij Olympia? Neem contact op met Julian Smit,
telefoon 020-4892634 of 06-83116823 of stuur een mail: j.smit@olympia.nl

met medewerking van Olympia

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in