Tekst Trudy Admiraal | Beeld Erik Veld

Casper de Vries (42) begon met een rondje hardlopen om zijn hoofd leeg te maken. Nu is geen uitdaging hem te groot.

Drie keer liep hij de marathon van Amsterdam maar bij de Dam tot Damloop is Casper de tel kwijt kwijtgeraakt. “Zeven of acht keer”, zegt hij. “In 2018 liep ik de marathon in 2.27.28. Daar was ik wel tevreden over.”

Maar de eindtijd boeit hem niet meer. “Ik wil een langere afstand overbruggen. Dat is het doel.” Lopen over asfalt vindt hij niet meer leuk. “Bij trailrunning ren je door de natuur. Heerlijk.”

Dat zijn geen rondjes van een paar uur. “Vorig jaar lukt het nog naar Frankrijk te gaan voor een run van 149 kilometer. Daar heb ik 44 uur over gedaan. Onderweg zijn verzorgingsposten waar je eten en drinken krijgt. Daar kon ik soms tien minuten mijn ogen dicht doen. Maar eigenlijk moet je niet gaan liggen. Zolang je bezig bent, gaat het wel.”

De race in Frankrijk was extra zwaar door de hoogtemeters. “De route ging omhoog en naar beneden, totaal 11.000 hoogtemeters. Ik voelde mijn knieën wel.”

Hij vierde eens vakantie op Tenerife, maar niet aan de rand van een zwembad. “Er is daar een vulkaan van 3,5 kilometer hoog. Ik ging elke dag lekker omhoog rennen.”

Door de coronacrisis kan Casper alleen in Nederland lopen. Dan is het zoeken naar hoogtemeters. “In Zaandam ligt een afvalberg van 18 meter hoog, dan maak ik in één training duizend hoogtemeters. Liever ga ik naar de duinen. Ik weet een duintrap van 40 meter waar ik twintig keer op en neer ga. In het Amsterdamse Bos ligt een heuveltje waar je het behoorlijk pittig kunt maken met een boomstam in je nek.” Hij is fanatiek, maar loopt voor de lol: “Het is gezellig, bij een trailrun loop je soms uren met iemand samen. Ik vind het lekker de drukte te ontvluchten. Hoe meer je in de natuur bent, hoe meer zen je wordt. Als ik niet ren, word ik depri.”

Wil jij ook in Mijn Hobby en woon je in (de regio) Amsterdam?? Stuur een mail naar service@mugweb.nl

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in