Klerenzooi – april 2021

Om er goed uit te zien, hoef je niet veel geld uit te geven. MUG stuurt iedere maand een lezer(es) met €30,- op pad om zich in het nieuw te steken.

0
796

 

Tekst Vanessa Vijzelman | Beeld George Maas/Fotonova

Antonie Jonges (56) is collectiebeheerder bij het Allard Pierson Museum en archeoloog. Hij draagt het liefst merkloze kleding en altijd overhemden met lange mouwen in combinatie met een spijkerbroek. “Dat hoeft dan niet per se een blauwe jeans te zijn. Ik heb ze in alle kleuren.” Schoenen draagt Antonie graag met een aparte kleur of met patroontje. Zijn lievelingskleur is bordeauxrood of donkerblauw. “Voor mijn werk draag ik veiligheidsschoenen, dus mijn chique schoenen draag ik alleen in mijn vrije tijd.”

Antonie is in zijn vrije tijd liefhebber van stoomtreinen, sterrenkunde, gitaar spelen en uiteraard geschiedenis. “Ook heb ik samen met twee vrienden een 40-jarige terreinwagen. Naast het onderhoud en eraan sleutelen, trekken we er met de wagen op uit. We gaan dan vrij kamperen, bijvoorbeeld in de Schotse Hooglanden. Ik draag dan stevige schoenen en legerkleurige hemden, kaki broeken, een safarihesje en bruine of groene hoed.”

Kleding koopt Antonie zowel nieuw als tweedehands. “Spijkerbroeken koop ik bijna altijd

nieuw omdat broeken met mijn beenlengte moeilijk tweedehands zijn te verkrijgen. Overhemden en soms schoenen koop ik vaak tweedehands. Pré-corona ging ik graag naar het Waterlooplein. Ik ben nu aangewezen op Vinted en Marktplaats. De Vinted-app is geinig, maar het aanbod voor herenkleding is erg gering. Handig om te weten: als je iets bestelt bij een Zuid-Europees bedrijf, bedenk je dat je twee maten groter moet nemen. Een L bij hen is een S hier. Het is belangrijk dat je goed weet wat je maat is voor je bestelt. Ik ben blij dat ik online ben geslaagd.”

Hoedje €3,99 via Vinted*

Overhemd €3,90 Tom Cross via Vinted*

Zwarte jeans €10,99 Giorgio via Vinted*

Suède schoenen €11,75 via Marktplaats*

*Alle prijzen zijn incl. verzendkosten, zonder verzendkosten was Antonie de helft kwijt.

Wil jij ook in Klerenzooi en woon je in (de regio) Amsterdam? Stuur een mail naar service@mugweb.nl

 

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in