Om nieuwe reizigers te lokken, biedt het GVB deze zomer dagkaarten aan voor slechts één euro.

Met zo’n dagkaart kun je 24 uur onbeperkt reizen met tram, bus of metro. Sinds corona kampt de vervoerder met een gebrek aan inkomsten en zo hoopt het GVB nieuwe klanten te lokken.

De dagkaart is alleen beschikbaar voor mensen in de Amsterdamse regio: Amsterdam, Diemen, Duivendrecht, Amstelveen en de Schipholregio. Tot en met 26 augustus kunnen bewoners een actiecode aanvragen, waarmee ze een dagkaart kunnen kopen. De kaarten zijn tot en met 30 september geldig. Er is maar een beperkt aantal kaarten voor deze prijs beschikbaar, dus je kunt er maar beter snel bij zijn.

Commercieel directeur Ellen Swinkels hoopt dat veel Amsterdammers opnieuw kennis zullen maken met het openbaar vervoer, zegt ze tegen Het Parool. ‘We krijgen steeds meer elektrische bussen en er rijden gloednieuwe trams.’

Nieuwe klanten kan het GVB goed gebruiken, want Vervoerregio Amsterdam, waar het GVB deel van uit maakt, kampt met een tekort van zo’n 60 miljoen. Nog lang niet alle reizigers, die voor coronatijd met het openbaar vervoer reisde, zijn teruggekeerd. Aangezien het Rijk maar een klein gedeelte van het verlies wil compenseren, is het nog steeds mogelijk dat het GVB minder trams, bussen en metro’s gaat inzetten. Ná de zomervakantie wordt daar meer over bekend.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in