Vondelpark Openluchttheater

Tekst Andreas Verwaal

0
1560
Vondelpark Openluchttheater
Vondelpark Openluchttheater

Toen ik in 2 havo zat zag ik voor het eerst de film Forrest Gump. Een poosje later keek ik de film nog een keer. En daarna nog een keer. Zo vaak tot ik hele monologen van Forrest uit mijn hoofd kende. Ik repeteerde de scènes voor de spiegel. Het meest betoverend aan de film vond ik de soundtrack. De pianomuziek op de achtergrond met het beeld van een wegwaaiend wit veertje dat uiteindelijk voor de voeten van Forrest Gump land. Oogstrelend. Als ik gestrest was, keek ik deze scène en werd ik rustig.

Sinds Forrest Gump ben ik verliefd op de piano. Elke keer als ik de klanken van de piano hoor, neem ik me voor om piano te leren spelen. Het voornemen smoort vervolgens altijd in de kiem. Een beetje vergelijkbaar met een sportschoolabonnement in januari. Dat gebruik je die andere elf maanden van het jaar ook nooit. Blijkbaar durf ik dus geen piano te spelen. Bang dat de magie verdwijnt, als ook een sukkel als ik het kan.

Daarom zoek ik nu openbare gelegenheden op waarbij andere mensen piano spelen. Ik heb besloten dat ik liever in de waan blijf dat ik piano kan spelen. Soms frustreert het me dat ik geen piano kan spelen. Dan luister ik weer naar de soundtrack van Forrest Gump en ebt mijn frustratie weer weg.

Laat jij je ook graag meeslepen door pianomuziek? Dan is het erg leuk om een bezoekje te brengen aan het Vondelpark Openluchttheater eind juni. studenten van de Pianoduo Festival Academy geven een preview van het 7de Pianoduo Festival Amsterdam, dat plaatsvindt in oktober dit jaar.  Met werken van onder meer Sergei Rachmaninoff geeft Pianoduo Florence van der Does & Shermaine Velasco je alvast een kijkje in de wereld van het vierhandenspel.

Activiteit: Florence van der Does & Shermaine Velasco (Preview Piano Duo Festival Amsterdam 2019

Datum: Zondag 23 juni 12:00

Locatie: Vondelpark, -Amsterdam

Internet: openluchttheater.nl/artiest/pianoduo-florence-van-der-does-shermaine-velasco

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in