Vlindertuin Mot in Mokum

Tekst Andreas Verwaal

0
1538

Er zijn bepaalde dingen die onverklaarbaar zijn en daardoor magisch lijken.

Als kind snapte ik weinig van het leven. Hoewel dit misschien sneu klinkt, was dat het niet. Bleu of naïef zijn heeft vaak een negatieve klank, maar je hebt alle geluksmomenten van ‘iets voor het eerst ontdekken’ nog tegoed.

Nu heb ik het niet over de hele grote mysteries zoals het monster van Loch Ness of ufo’s, maar meer vragen zoals hoe chips worden gemaakt, hoe het kan dat je met een draadloos apparaatje met iemand kan praten aan de andere kant van de wereld of hoe het kan dat de aarde rond is, maar ik daar nooit iets van merk.

Als kind kon ik me over van alles verwonderen. Als ik me nu iets afvraag, zoek ik het op en is de verwondering snel verdwenen. Het grootste mysterie van de laatste jaren kwam een jaar geleden op mijn pad. Ik had in het weekend gefietst op de Veluwe en maandag had ik overal rode bultjes en jeuk op mijn armen en benen. Ik had geen muggen gezien in mijn slaapkamer dus wat was het dan wel? Al snel was ik erachter. Het had iets te maken met wat ik ooit op school had geleerd. Althans; wat ik hád moeten leren als ik had opgelet. Iets met een rups en een vlinder. De eikenprocessierups in dit geval. Het voelde alsof ik met terugwerkende kracht werd gestraft door mijn leraar biologie omdat ik nooit had opgelet tijdens zijn les.

Ondanks de jeuk en mijn negatieve houding tegenover rupsen, vind ik het proces van rups tot vlinder eén van de meest mysterieuze dingen die er bestaan.

In Amsterdam-Noord vind je Mot in Mokum. Een vlindertuin waar je kunt wandelen en alles kunt leren over vlinders. Hoe maak je bijvoorbeeld je eigen tuin vlinder-proof? Zowel ontspannend als educatief. Ik denk dat ik binnenkort eens een kijkje ga nemen.

Stadslandbouw Noordoogst
Vlindertuin Mot in Mokum
Meteorenweg 280
vlindertuinmotinmokum.nl
elke dag open

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in