Klerenzooi – juli 2020

Om er goed uit te zien, hoef je niet veel geld uit te geven. MUG stuurt iedere maand een lezer(es) met €30,- op pad om zich in het nieuw te steken.

0
846
Tekst Vanessa Vijzelman | Beeld George Maas/Fotonova

Hannie Stap is een echte levensgenieter en zet zich in voor daklozen. Ze houdt van mooie en aparte kleding, maar wel voor een zacht prijsje. “Ik vind dat een kledingstuk niet meer dan een tientje mag kosten.”

Zij heeft veel schoenen, van hakken tot platte zool. “Inmiddels heb ik al dertig paar. Ik koop veel tweedehands. Het liefst ga ik naar markten of de winkels van het Leger des Heils.”

Zelf is Hannie ook vrijwilliger bij het Leger des Heils. “Ik ben gelovig en ga elke zondag naar de kerk.” Als Hannie naar de kerk gaat, draagt ze het liefst een broek, geen overdreven nette kleding. “Ik draag bijna altijd een broek, de laatste tijd veel hoge broeken met een vetertje erdoor. Voor speciale gelegenheden draag ik een jurk. Deze doorzichtige jurk heb ik bij Wish gekocht, dat is een site met bijbehorende app waar je spullen kunt krijgen die je niet in Nederlandse winkels ziet, voor een lage prijs. Een aanrader. Nadeel is dat de bezorging soms wel twee tot drie weken kan duren.”

Hannie zingt in het dak- en thuislozenkoor De Straatklinkers. “We hebben met het koor hoofdrollen gespeeld in de film De Discipelen. Voor de première op het Nederlands Film Festival in Utrecht wilde ik een unieke jurk aan. Dat werd deze jurk.”

Haar hondje heet Zara, zoals de naam van de kledingwinkel. “Ze is eigenlijk van mijn dochter, zij heeft haar die naam gegeven.” Hannie paste op Zara toen haar dochter met het gezin vijf weken op vakantie was. “Tijdens haar verblijf bij mij, zijn Zara en ik verliefd op elkaar geworden. Sindsdien zorg ik de helft van de week voor haar.”

Nog een tip: “Koop niet meteen wat je ziet, denk erover na. Probeer ook tweedehands, dan help je het milieu en je portemonnee.”

Jurk 18,- Wish

Onderjurk 6,- Primark

Badpak / bodystocking uit eigen kast

Panty 1,- Zeeman

Schoenen gratis Leger des Heils

Wil jij ook in Klerenzooi? Stuur een mail naar service@mugweb.nl

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in