Tekst Marianne Goet | Beeld Sandra Hoogeboom

Als André bij Pantar door de gangen loopt, is het overal hoi en dag. Iedereen kent hem en maakt een geintje of praatje. Maar hij vindt zichzelf geen grote prater. “Ik laat liever mijn werk voor me spreken”, zegt hij wat verlegen.

Praten over wat er in hem omgaat, heeft hij echt moeten leren toen hij bij Pantar binnenkwam ruim zeven jaar geleden. Het overlijden van zijn grootvader, door wie hij was opgevoed, bracht André in een diepe depressie. Niet alleen de psychische problemen stapelden zich op, ook zijn schulden en drugsgebruik zorgden voor steeds meer problemen. “Ik kwam op een punt dat het echt niet meer ging. Ik ben hulp gaan zoeken en Pantar bood me een kans op een baan.”

Afwisseling

André’s motivatie om zijn leven weer op de rails te krijgen blijft bij Pantar niet onopgemerkt. Na zijn eerste week als schoonmaker mocht hij al aan de slag bij externe opdrachtgevers. VUmc, Sporthallen Zuid, het Milieu Technisch Bedrijf. Hij heeft inmiddels overal gewerkt. “Ik hou van afwisseling, daardoor roest je niet vast. Mijn werk helpt me om mijn hoofd leeg te maken. Ik focus me op mijn takenlijst.”

Voorman

Sinds een paar jaar is André voorman. Hij heeft via Pantar opleidingen kunnen doen, zijn schulden zijn afbetaald en hij heeft zijn leven weer op de rit. “Pantar geeft mij ook nog steeds de ruimte om aan mezelf te werken als ik weer even dreig vast te lopen. Als voorman wil ik een voorbeeld zijn voor anderen. Ik weet hoeveel energie het geeft als je weer licht aan het einde van de tunnel ziet. Ik wil een luisterend oor bieden, dat werkt beter dan iemand vertellen wat hij moet doen.”

Complimenten

Deze coronatijd maakt het werk van schoonmakers extra belangrijk. “Ons werk wordt gewaardeerd en de complimenten die we krijgen zijn erg fijn. Als mijn team aan het einde van de dag lachend naar huis gaat, dan ben ik tevreden. Dan hebben we een goede dag gehad.

Weet je, toen ik jong was, wist ik hoe het was om het goed te hebben, daarna had ik een periode helemaal niks meer. En kijk nu eens, ik heb weer alles, daar ben ik best trots op.”

met medewerking van Pantar

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in