Mijn hobby – Wenskaarten

Mijn hobby, de maandelijkse rubriek in MUG Magazine waarin lezers over hun hobby vertellen

0
1188
Mijn hobby maart 2019 Wenskaarten ©Fred van der Zee
Mijn hobby maart 2019 Wenskaarten ©Fred van der Zee
Tekst Vanessa Vijzelman  |  Beeld Fred van der Zee

In een lokaal op de eerste verdieping van Buurthuis Gein in Zuidoost kletsen veertien dames wat af, tegelijkertijd zijn ze druk bezig met het maken van wenskaarten. De kaarten van Hallmark zijn er niets bij als je de kaarten ziet die deze gezellige knutselclub maakt. Er komt van alles voorbij, kaarten met 3D-afbeeldingen, met meerdere lagen die je open kunt klappen en allemaal met een ander thema, stijl en kleurencombinatie. De plaatjes op de kaarten lijken op plaatjes uit stickerboekjes en poeziëplaatjes.

Mary Hacquebard (65) en Yvonne Boomgaard (74) organiseren die activiteit en creëren zelf ook originele wenskaarten. “Toen mijn jongste zoon naar school ging, had ik ineens zeeën van tijd”, vertelt Hacquebard. “Ik ben 25 jaar geleden naar het buurthuis gestapt en heb de CreaClub opgericht.” In het begin maakten ze van alles. “Maar we vonden die wenskaarten het leukste.”

Hacquebard en Boomgaard laten zien hoe je sierranden maakt voor een kaart met behulp van een stansapparaat. Het papier komt er netjes gesneden uit in de vorm van het sjabloon. Er gaat ondertussen appeltaart rond omdat een van de kaartenmaaksters jarig is.

De CreaClub is een soort vriendinnenclubje, vandaar dat er geen mannelijke kaartenmakers zijn. “Een paar van ons zijn weduwe, sommigen zijn ernstig ziek geweest en dan hebben we veel steun aan elkaar”, legt Boomgaard uit. “We gaan met z’n allen naar workshops en beurzen om ideeën voor de kaarten op te doen”, vult Hacquebard aan.

De materialen halen ze online en naast hobbywinkels is de Action de favoriete winkel. “Je kunt er goedkoop mooie dingen krijgen.”

Volgens Hacquebard geeft het maken van wenskaarten een gelukkig gevoel en rust in het hoofd. “Als ik niet kan slapen omdat ik lig te piekeren, ga ik een kaartje maken. Het helpt altijd, want daarna voel ik me weer blij en slaap ik als een roos.”

Wil jij ook in Mijn Hobby? Stuur een mail naar service@mugweb.nl

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in