Lunchconcert – Nationale Opera & Ballet

Tekst Andreas Verwaal

0
881

Op culinair vlak ben ik de vleesgeworden Pacman. Net als het gele happertje eet ik vrijwel alles wat ik tegenkom. Doorzettingsvermogen zit voor mij altijd in de bodem van een zak chips of pak koekjes. Van eten afslaan of laten staan, heb ik weinig kaas gegeten. Als ik eten afsla, is dat uit angst dat mensen me een vreetzak vinden. De spoken uit Pacman staan alleen in mijn badkamer. Ze hebben de vorm van een weegschaal en als ze in een slechte bui zijn, laten ze een hoog en onplezierig getal zien.

Omdat ik de hele dag door eet, heb ik in mijn lunchpauze tijd over. Tijd die ik vul met diverse activiteiten. Zo heb ik vanmiddag de banden van mijn auto opgepompt. Misschien kan ik beter een paar kilo afvallen en bespaart dat meer benzine, maar ik houd mezelf graag voor de gek. Verder wandel ik vaak in mijn pauze of bedenk ik wat ik ’s avonds ga eten. Zo lummel ik elke lunchpauze wat aan. Geen lunchpauze is hetzelfde en vaak ben ik allesbehalve uitgerust na de pauze.

De definitie van een pauze is ‘een tijdelijke onderbreking van een handeling, met de bedoeling om even tot rust te komen, zodat je daarna weer nieuwe energie hebt om verder te gaan.’

Als ik het zo lees, heb ik al jaren geen pauze meer gehad. Ik kan best stilzitten, maar mijn hoofd is altijd een broedplaats van noeste geestesarbeid.

Toen ik 14 was, kwam ik voor het eerst bij een klassiek concert. Ik vond het erg rustgevend. Nu nog steeds werkt klassieke muziek kalmerend voor mij en als je internet erop naslaat zie je dat het nog veel meer positieve effecten heeft. Zo wordt de kwaliteit van je slaap bijvoorbeeld beter.

Laatst kwam ik de perfecte invulling voor de lunchpauze tegen. In het Nationale Opera & Ballet kun je elke dinsdag genieten van een klassiek lunchconcert en zo even heerlijk tot rust komen.

Website: operaballet.nl/nl/doublebill/2019-2020/voorstelling/lunchconcerten
Adres: Foyer Nationale Opera & Ballet, Amstel 3
Tijdstip: Iedere dinsdagmiddag van september t/m mei om 12.30 uur

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in