Klerenzooi – maart 2020

Om er goed uit te zien, hoef je niet veel geld uit te geven. MUG stuurt iedere maand een lezer(es) met €30,- op pad om zich in het nieuw te steken.

0
751
Tekst Vanessa Vijzelman | Beeld George Maas/Fotonova

Sidney Huysmans (46) heeft een Wajong-uitkering en komt bij de kledingbank Hebben & Houwen in Amsterdam-Noord. “Ik zet via Pantar drie keer per week lampen in elkaar, soms werk ik in de schoonmaak en elke vrijdag in een weggeefwinkel. Maar ik verdien te weinig om echt rond te komen. Ik ben daarom lid van Hebben & Houwen. Mijn hulpverlener heeft me er aangemeld en ik mocht deze schoenen gratis uitkiezen. Net als de voedselbank, biedt de kledingbank echt uitkomst voor mensen die het niet zo breed hebben.”

Sidney koopt haar kleding graag op de Amsterdamse markten, voor haar outfit slaagde ze op de Albert Cuypmarkt. “Mijn lievelingskleur is roze. In mijn kledingkast ligt een roze broek die ik het liefst draag. Ik hou van felle kleuren.” Sidney draagt bij voorkeur fijne sieraden. “Deze oorbellen heb ik van mijn moeder gekregen en heb ik bijna altijd in. Als ik zelf sieraden koop, ga ik naar Lucardi. Daar is het goedkoop. Ik had er laatst drie ringetjes voor een tientje.” Een rok of jurk zou Sidney nooit aantrekken. “Bij iemand anders vind ik het mooi staan, maar ik voel me er niet prettig in.” Ze houdt van nostalgie, zo heeft ze 8-mm films van haar opa. “Vorige week heb ik er eentje bekeken. De opening van een voetbaltoernooi uit 1978. Geweldig! Ik heb nog veel films die ik moet zien, maar ik kan alleen kijken als mijn vriend helpt de apparatuur neer te zetten.” Ze is fan van André Hazes. “Ik lees een boek over zijn leven. Mijn radio staat de hele dag op 100%NL en ik hou van disco. Ik kom graag in de discotheek van buurthuis De Meeuw. Maar de hiphop waar onze 14-jarige zoon naar luistert, vind ik soms ook leuk.”

Trui €5,- Albert Cuypmarkt
Blouse    20,- Albert Cuypmarkt
Broek    1,- Hebben & Houwen
Schoene    gratis Hebben & Houwen

Wil jij ook in Klerenzooi? Stuur een mail naar service@mugweb.nl

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in