Hallo, is daar iemand…?

Tekst Andreas Verwaal

0
985

Eén van de eerste boeken die ik las was Alleen op de Wereld van Hector Malot. Ik vond het met name in het begin een erg zielig verhaal. Het liep goed af maar zette me wel aan het denken.

Iedereen voelt zich wel eens eenzaam of alleen. Eenzaamheid heeft niet zoveel te maken met alleen zijn, maar is meer het gevoel dat je je emotioneel niet verbonden voelt met anderen. Het gevoel dat anderen je niet begrijpen of niet om je geven. Eenzaamheid kan soms het meest confronterend zijn in groepen. Van buitenaf gezien lijkt niemand in een groep zich alleen te voelen. Des te harder komt het binnen als je je wel eenzaam voelt in een groep.

Het is niet cool om toe te geven dat je je eenzaam voelt. De maatstaf op alle sociale media is dat het goed met je gaat en je een goede tijd hebt met anderen. Het is taboe om je eenzaam te voelen. Het is zelfs taboe om in je eentje leuke dingen te doen. Hoe vaak zie je iemand alleen op een terras zitten of alleen in de bioscoop?

Taboes zijn nog nooit de oplossing van een probleem geweest. Ik denk dat het taboe rondom eenzaamheid minstens 50 procent  van het probleem is. Daarom stel ik voor om een klein begin te maken met het doorbreken van dit taboe. Taboes doorbreken hoeft niet altijd gepaard te gaan met drama en zwaarmoedige psychologische processen; ze kunnen ook op speelse wijze worden doorbroken. Een goede reden dus om op vrijdag 14 februari naar de theatervoorstelling van ­Theatergroep Lydia te gaan. Een voorstelling over eenzaam en alleen zijn. Een voorstelling met een knipoog, een lach en een traan.

Activiteit: Theatergroep Lydia speelt: Hallo, is daar iemand…?

Tijdstip: Vrijdag 14 februari om 20.00 uur

Reserveren: theatergroeplydia@gmail.com

Adres: Huis van de Wijk Lydia. Roelof Hartplein 2a, Amsterdam

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in