Werken bij de Burger King is stevig aanpakken geblazen. Maar al 
doende levert je dat toch maar mooi een schat aan horeca-ervaring op. 

Tekst: Jos Verdonk Beeld: Sandra Hoogeboom

Zomaar een maandagmiddag in maart op Schiphol. Er staan al flinke rijen voor de kassa’s van Burger King en in het restaurantgedeelte is vrijwel elk tafeltje bezet. Veel toeristen met rolkoffers en handbagage en een kakofonie aan vreemde talen. En dan is het vakantieseizoen nog niet eens begonnen.

Jitta Beijlsmit vliegt vandaag niet naar de zon of de sneeuw maar is gewoon aan het werk. Ze is senior intercedent bij Olympia Uitzendbureau en verantwoordelijk voor een groot aantal werknemers hier op de luchthaven. “Burger King op Amsterdam Airport Schiphol onderdeel van Burger Food Restaurants b.v. en het drukste filiaal van de wereld. Het fastfoodrestaurant is 24 uur per dag open, 365 dagen per jaar. Op de drukste momenten werken er minstens 45 medewerkers tegelijkertijd in de keuken, achter de kassa’s en in de schoonmaakploeg. Het is echt een hectisch bedrijf.”

Geen wonder dus dat Burger King voortdurend op zoek is naar nieuw personeel. Olympia Uitzendbureau helpt daarbij. “We vragen voor deze vacatures geen afgeronde opleiding of ervaring in de horeca. Het allerbelangrijkste is een goede motivatie. Als je laat zien dat je dit echt wil en bereid bent ook ’s avonds en in het weekend te werken maak je een heel goede kans op de baan.”

Junior assistent manager Armin schuift even bij ons aan tafel aan, maar hij heeft eigenlijk geen tijd. “Ik doe hier eigenlijk van alles, zowel op deze locatie als in Hoofddorp. Ik stuur de mensen aan. Maar als ik zie dat het ineens heel druk wordt, ga ik ook gewoon burgers en krulfriet bakken. Ik blijf dan echt niet op mijn kantoorstoel zitten.”

Samuël werkt pas sinds een week via Olympia bij Burger King, maar is nu al van alle markten thuis. “Ik werk zowel in de keuken als achter de kassa. “Waar ik het meeste moeite mee had in het begin?” Hij denkt even na. “Met de double en triple whoppers, want die bevatten heel veel ingrediënten. Ik werk graag in de keuken, maar het is ook leuk om contact met de klanten aan de balie te hebben. En ik heb heel veel gezellige collega’s.”

Armin is het daarmee eens. “We staan allemaal voor elkaar klaar als er eens wat is.”

Jitta Beijlsmit: “We zoeken voor de komende maanden veel extra handen. Je krijgt de opleiding gewoon hier op de werkvloer. Na de training ga je zelfstandig aan de slag. Omdat het hier 24/7 doorgaat moet je wekelijks voor twee avonddiensten beschikbaar zijn.”

Werken bij een hamburgerketen is misschien niet de eerste baan waar werkzoekenden aan denken. “Het is inderdaad hard werken”, beaamt Beijlsmit, “maar je doet veel ervaring op en dat biedt perspectief voor de toekomst. Het mooie van Burger King is dat er gekeken wordt naar wat de medewerker kan en niet alleen naar de achtergrond van iemand.”

Ook koning (m/v) van keuken en kassa worden? Dan is een baan bij Burger King misschien iets voor jou. Meer info:
schiphol@olympia.nl of bel naar 020 446 1610.

Met medewerking van Olympia

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in