Virginia Benschop is hartelijk en vrolijk. Ze werkte eerst bij een vastgoedonderneming als bouwkundig ingenieur. Toen kreeg ze een burn-out en kwam in de bijstand. ‘Ik wilde eerst niet bij Pantar werken. Nu word ik juist gelukkig van Pantar.’ 

Tekst en beeld: Mirjam van der Ploeg

Virginia moest als ingenieur 24 uur per dag bereikbaar zijn voor haar oude werkgever. “Het werd te veel en ik kreeg een burn-out. Ik belandde in de bijstand en solliciteerde vaak. Maar ik was te oud of te duur. Ik kon via de gemeente bij Pantar werken. Gelukkig want anders zou ik worden gekort op mijn uitkering.”

Voorliedenopleiding

Virginia werkte eerst in de postkamer en bij Transport. Nu volgt ze de Voorliedenopleiding. Ze loopt stage bij Ik werk! Gemeente Diemen & Ouder Amstel en begeleidt statushouders die vrijwilligerswerk doen. Martijn Nieveen is haar teamleider: “Virginia is heel slim en krijgt mensen op een natuurlijke manier mee. Als ik er niet ben, vervangt ze me.”

Loslaten

Virginia: “Vroeger vond ik een luxe leven belangrijk. Maar door mijn terugval en de steun die ik daarna van mijn gezin kreeg, weet ik dat een minder luxe leven heel aangenaam kan zijn.” Ze voelt zich als een vis in het water bij Pantar. “Soms zie ik dat een collega tegen een burn-out aan zit. Dan zeg ik ‘neem een time-out’. Ik denk dat mensen te vaak veel werk oppakken en dat niet loslaten.”

Gelukkig

Hoe kijkt Virginia terug op de afgelopen jaren? Ze lacht: “Toen ik de opleiding tot bouwkundig ingenieur volgde, zei ik: ‘ik wil nooit voor de gemeente werken, want daar denken ze anders.’ Pantar werkt samen met de gemeente en dat gaat prima. Ik weet nu hoe mooi het is om hier te werken. Mensen zijn erg collegiaal. Ze zorgen echt voor elkaar. Dat maakt me gelukkig.”

Met medewerking van Pantar

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in