Ymere: Schaf verhuurdersheffing  af

AMSTERDAM De grootste wooncorporatie in de hoofdstad, Ymere, wil dat de verhuurdersheffing op de schop gaat.

0
518

Woningcorporatie Ymere, de grootste woningcorporatie in de Amsterdamse regio, wil dat het nog te vormen nieuwe kabinet de verhuurdersheffing afschaft.

Er is al jaren verzet tegen deze belasting, waarmee het Rijk een greep doet in de kas van woningcorporaties. Ymere vindt dat deze belasting in een tijd van grote woningnood niet meer is uit te leggen. ‘Nederland is het enige land ter wereld dat belasting heft op de verhuur van een sociale woning,’ zegt Remco Pols, regiomanager van Ymere.

Woningcorporaties moeten voor betaalbare huurwoningen zorgen voor mensen met een bescheiden inkomen. Wat er aan geld binnenkomt, gaat meteen weer naar nieuwbouw, woningverbetering, het betaalbaar houden van huren en het verduurzamen van woningen. Toch moeten corporaties ieder jaar een verhuurdersheffing aan het Rijk betalen. Dat is een belastingheffing over de waarde van de huurwoningen.

Door die ‘huurdersbelasting’ blijft er minder geld over om in wonen te investeringen, zegt Ymere-manager Pols. ‘Vorig jaar betaalden we bijna 86 miljoen euro verhuurdersheffing aan Den Haag. Daar hadden we bijvoorbeeld ook 400 extra sociale huurwoningen voor kunnen bouwen.’ Om er aan toe te voegen dat ‘iedereen wel iemand in zijn omgeving kent die al heel lang een betaalbare huurwoning zoekt, maar niet kan vinden.’

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in