Wandelen – Groene Wissels

Tekst Andreas Verwaal

0
1213

Buiten is het ijzig stil. De kruitdampen van het vuurwerk hangen nog boven de straat. Binnen staat het vol met lege verpakkingen van gourmetschotels. Je zou kunnen zeggen dat ik te veel heb gegeten gisteravond. Maar goed, dat was vorig jaar. Laten we geen oude of opgepeuzelde koeien uit de sloot halen.

Januari vind ik de treurigste maand van het jaar. De feestdagen zijn achter de rug. Mijn goede voornemens smoren meestal in de kiem en de oren vriezen van mijn kop. Ontspanning zoeken doe ik vooral passief. Linkerhand in een zak wokkels. Rechterhand om de afstandsbediening geklemd. Chaise longue onder mijn kont. Om de anderhalf uur doe ik wat fysieke oefeningen. Opstaan en een stukje lopen. Gelukkig is de koelkast maar 200 centimeter lopen. Regelmatig valt mijn tv in slaap. Dat schijnt na vier uur automatisch te gebeuren als je je afstandsbediening niet aanraakt. Ik heb de puf niet om die instelling te gaan lopen wijzigen. Ik heb wel wat beters te doen.

Mijn luie gedrag vind ik nog nét acceptabel. De contouren van mijn lichaam passen nog binnen de randen van de spiegel en mijn onderkin zwenkt nog niet uit als ik mijn hoofd op de snelweg uit het raam zou steken. Toch zou ik liever wat energieker door januari heen willen fietsen. Wandelen is hiervoor de ideale oplossing. Het is laagdrempelig en niet blessuregevoelig. Je kan dit ook perfect combineren met andere hobby’s. Denk aan fotograferen, vogels spotten of klootschieten.

Aan de rand van Amsterdam liggen een aantal prachtige wandelroutes. De zogenoemde Groene Wissels. Deze routes variëren van 5 tot ruim 20 kilometer lang. Het begin- en eindpunt van elke route is altijd bij een station of bushalte dus goed bereikbaar. Op internet vind je een uitgebreide routebeschrijving met kaart, reacties van andere wandelaars en foto’s van de route. Geen enkele reden meer om op de bank te blijven zitten.

Woon je nou niet in Amsterdam? Niet getreurd. De Groene Wissels zijn er door heel Nederland heen. Website: www.wandelzoekpagina.nl/groene_wissels/amsterdam
Meer Groene Wissels door heel Nederland:
www.nlwandel.nl en www.wandelzoekpagina.nl

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in