Vrijwilligers van het sociale initiatief Amsterdams Weefsel hebben 250 mondkapjes gedoneerd aan winkeliers aan de Bos en Lommerweg, Burgemeester de Vluchtlaan en Slotermeerlaan. De winkeliers kunnen de mondkapjes gratis uitdelen aan mensen met een kleine beurs.

Behalve aan de winkeliers is er ook een partij mondkapjes aan de voedselbank geschonken. Amsterdams Weefsel is een ‘sociaal label’ voor kleding en accessoires, die door vrijwilligers in Nieuw West zijn gemaakt. Ze hebben elkaar leren kennen bij Naaiatelier Nieuw West.

De mondkapjes worden gemaakt van oude kleding of van restpartijen. Amsterdams Weefsel, dat steun krijgt van Stichting Kringwijs, is opgericht door vrouwen die graag kleding willen (leren) maken, maar aanvankelijk geen plek konden vinden om dat te doen. Die plek hebben ze inmiddels gevonden bij New Metropolis Nieuw-West in de Burgemeester Rendorpstraat 1, een initiatief van Pakhuis de Zwijger.

Vrijwilligers van Amsterdams Weefsel willen van oude materialen mooie dingen maken voor Amsterdammers die het goed kunnen gebruiken. Wie mee wil doen aan de activiteiten van Amsterdams Weefsel of wie materialen wil doneren (oude kleding, gordijnen,  garen, naaimachines, restpartijen of verpakkingsmaterialen, kan contact opnemen via  info@kringwijs.nl.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in