Biebs, theaters en zwembaden weer dicht

0
616

Bibliotheken, theaters, Artis en zwembaden zijn vanaf 4 november twee weken dicht. Dat heeft het kabinet besloten.

We zijn op de goede weg om het coronavirus terug te dringen, maar de daling van het aantal besmettingen gaat niet snel genoeg. En daarom zet het kabinet er nog een tandje bij. De cijfers moeten sneller dalen om overbelasting van personeel in de ziekenhuizen te voorkomen, aldus het kabinet. Op die manier kan de kwaliteit van de zorg voor alle patiënten worden gegarandeerd. Des te eerder kunnen we weer terug naar het leven van voor de corona-crisis.
Maar eerst moeten we nog doorbijten, want bioscopen, theaters, bibliotheken, Artis, zwembaden en pretparken zijn nu twee weken dicht. Cafe’s en restaurants moeten ook nog twee weken de deuren gesloten houden. Thuis mag je de komende twee weken nog maar maximaal twee gasten op een dag ontvangen. Voor leden van je eigen huishouden en kinderen tot 13 jaar geldt dit niet. Je mag nog maar met één iemand naar buiten of een gebouw betreden.
Ga je trouwen, dan mogen daar maximaal twintig mensen bij aanwezig zijn. Gaat iemand dood, dan mogen vanaf 9 november maximaal dertig mensen bij de uitvaart aanwezig zijn.
Sporten mag je alleen op 1,5 meter van anderen. Sport zoveel mogelijk alleen. Wedstrijden zijn twee weken lang taboe. Deze sportregels gelden niet voor kinderen tot 18 jaar. Zij mogen wel in grotere teams sporten of wedstrijden spelen.
Tot slot wordt iedereen aangeraden zo min mogelijk op reis te gaan en alleen te reizen als dat ècht nodig is, bijvoorbeeld voor je werk. Stap je toch in trein of bus, doe dat in ieder geval buiten de spits. Reizen naar het buitenland wordt in ieder geval ontraden tot half januari. En reis alleen naar het buitenland als dat ècht nodig is, dus niet voor vakantie of familiebezoek.
En voor de rest geldt nog steeds: houdt waar mogelijk afstand, ga niet naar plaatsen waar het druk is, nies en hoest in je elleboog, was je handen vaak met zeep, draag zo nodig een mondkapje en werk zoveel mogelijk thuis.
Wie vragen over corona heeft, kan 0800-1351 bellen.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in