Voorstel: nieuw puntenstelsel sociale huurwoningen

0
853

Er komt een nieuw puntensysteem voor de verdeling van sociale huurwoningen in de Amsterdamse regio.  Volgens de Amsterdamse wethouder Laurens Ivens (Wonen) komen sociale huurwoningen door dit nieuwe puntenstelsel vaker terecht bij mensen die zo’n woning het hardst nodig hebben.
Iedereen die ingeschreven staat op WoningNet of Woonmatch bouwt in het nieuwe systeem punten op. Zo bouw je allereerst wachtpunten op (één per jaar) voor het aantal jaren dat je staat ingeschreven. Daarnaast bouw je ook punten op voor de situatie waar je in verkeert. Dat kan zijn omdat je relatie is stukgelopen, waar kinderen bij zijn betrokken, maar het kan ook zijn dat inwonende gezinnen of thuiswonende jongeren voor grote problemen zorgen. Afhankelijk van je omstandigheden, kun je per maand één situatiepunt opbouwen, met een maximum van twaalf punten.
Tot slot kun je zogenaamde zoekpunten opbouwen als je actief naar een woning zoekt. Op die manier kun je per maand één punt vergaren. Zoek je niet actief, dan raak je die zoekpunten ook weer kwijt.
De toetsing op inkomen en gezinsgrootte verandert niet, terwijl sommige doelgroepen voorrang houden, zoals ouderen, grote gezinnen en de eigen inwoners van een gemeente. Aan het nieuwe systeem doen 15 gemeenten, waaronder Amsterdam, en 14 woningcorporaties mee. Tot en met 28 juli kunnen bewoners van de deelnemende gemeenten, waaronder Amsterdam, op het voorstel reageren. Eind 2020 moet er een besluit liggen.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in