Voedselverspilling

0
832

Over de sauzen die erin horen is nog wel eens discussie maar twee dingen staan buiten kijf. Ten eerste horen er uitjes in en ten tweede dient er een snede in de lengte gemaakt te worden waar de saus met ui tussen kan.

Buurtbuik op pad
Buurtbuik op pad

Onlangs was ik in een snackbar op Texel waar de frikandel wel heel speciaal werd bereid. De vleesstaaf werd met de frituurtang uit het vet gehaald, in een bakje gelegd en drie seconde later was mijn bestelling klaar. Ik was te hongerig om door te hebben dat er iets niet klopte en haastte mij richting ons vakantiehuisje. Daar aangekomen, opende ik de dampende zak en maakte ik kennis met de lelijkste kant van de Nederlandse snackcultuur. De frikandel was niet opengesneden en de uien met saus waren er achteloos naast gekwakt. Met een sip gezicht schoof ik de frikandel naar binnen. De frikandel was niet meer zo speciaal. Alsof Nick zonder Simon zong. Of Acda zonder de Munnik. Oké, misschien niet de beste voorbeelden maar mijn punt is duidelijk volgens mij.

Waar je wél liefdevol bereid eten krijgt, is bij Buurtbuik. Buurtbuik gaat voedselverspilling tegen en talloze vrijwilligers bereiden dagelijks de lekkerste maaltijden. Het is er voor iedereen, of je nou even krap bij kas zit of gewoon behoefte aan gezelschap hebt.

Kijk voor meer info op buurtbuik.nl

Tekst: Andreas Verwaal

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in