Voedselbank Amsterdam voorlopig open

AMSTERDAM De Voedselbank Amsterdam blijft voorlopig open. Alleen neemt de voedselbank nu geen nieuwe klanten aan.

0
1018

De Amsterdamse voedselbank, die 400 vrijwilligers telt, blijft voorlopig open.

Maandagavond verspreidde Voedselbanken Nederland een persbericht waarin stond dat de voedselbank in Amsterdam één van de zeven voedselbanken in Nederland is die genoodzaakt is tijdelijk de deuren te sluiten. Reden: er werken veel oudere vrijwilligers, die door hun leeftijd extra risico lopen besmet te raken met het corona-virus.

Een telefoontje naar het secretariaat leert echter dat de Amsterdamse voedselbank in ieder geval deze week open is. Vanwege het besmettingsgevaar heeft de Voedselbank Amsterdam de komende weken geen intakegesprekken met nieuwe klanten.

De Amsterdamse voedselbank deelt deze week nog gewoon voedselpakketten uit. Die zullen dit keer extra groot zijn, aldus de secretariaat-medewerker. De voedselbank voorziet 2.800 Amsterdammers van voedsel, onder wie 1.400 kinderen.

Bij de klanten van de voedselbank is volgens haar allerminst sprake van paniek of stress. “Mensen bellen wel, maar ze willen vooral weten of de uitgiftepunten (Amsterdam telt er twaalf) open zijn. Ze reageren opgelucht als ze horen dat dit wel degelijk het geval is.”

Alleen klanten die zich niet goed voelen, krijgen het nadrukkelijke verzoek niet langs te komen, maar een vervanger te sturen.

Volkskrantcolumnist Sheila Sitalsing riep haar hamsterende lezers afgelopen zaterdag op om, wanneer het leven zijn normale loop heeft hervat, ‘die pakken gedroogde bomen en die weeshuisvoorraad pastasaus’ naar de voedselbank te brengen, en dan nog het liefst voor de vervaldatum.’

Wie de Amsterdamse voedselbank wil steunen, kan dat doen door een bedrag over te maken op IBAN: NL49 INGB 0004237650 t.n.v. Voedselbank Amsterdam. Wie de ontwikkelingen rond de Amsterdamse Voedselbank wil volgen, kan hier terecht.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in