Burgemeester Halsema prijst Amsterdammers

AMSTERDAM Burgemeester Femke Halsema prijst inwoners om manier van omgaan met corona-crisis.

0
996

Burgemeester Femke Halsema vindt het ‘ontzagwekkend en ontroerend’ hoe Amsterdammers met de corona-crisis omgaan, zo zegt ze tegen Het Parool.

Zondagavond besloot het kabinet dat de horeca per direct zijn deuren moet sluiten. Een uur later was het al stil op het Rembrandtplein.
Halsema realiseert zich dat er een zware periode aan zit te komen, voor horeca, toerisme en de culturele sector. Ze vraagt echter ook aandacht voor kwetsbare Amsterdammers. Zo wordt er nagedacht over manieren om jongeren een maatschappelijke taak te geven, nu de scholen gesloten zijn. Te denken valt aan het doen van boodschappen voor mensen die thuis moeten blijven, of door op te passen.

Ook worden maatregelen, zoals een opvangprogramma voor daklozen en illegalen, voorbereid. De komende dagen moet daar meer over bekend worden.

In de tussentijd raadt Halsema Amsterdammers aan om af en toe een wandelingetje te maken en zo weerstand tegen het coronavirus op te bouwen. En af en toe een volle tram over slaan kan ook geen kwaad.

Femke Halsema heeft een brief en een videoboodschap aan de Amsterdammers uit doen gaan over de aanpak van het corona-virus in Amsterdam-Amstelland. Bekijk de videoboodschap op https://www.amsterdam.nl/nieuws/

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in