Geen boetes op uitgeleende boeken OBA

0
2614

De Openbare Bibliotheek Amsterdam geeft geen boetes aan leden die in deze periode hun boeken niet kunnen terugbrengen.

Nu de OBA is gesloten, kunnen Amsterdammers hun boeken niet terugbrengen. Op de website van de OBA staat daarom een lijstje met getroffen maatregelen. De bibliotheek verzoekt de leden om de uitleentermijn zelf te verlengen via de OBA-app of website. Ze kunnen contact opnemen met de klantenservice als dat niet lukt.

De OBA brengt geen boetes in rekening voor leden die, in de periode dat de OBA dicht is door het coronavirus, de uitleentermijn niet hebben kunnen verlengen. Wie niet online of op een andere manier kan verlengen, kan zich bij heropening melden bij de klantenservice. Die verwijdert de te laat-gelden van de pas en brengt de boete niet in rekening.

Gereserveerde boeken kunnen mensen vooralsnog pas ophalen als de bibliotheek weer opengaat. Wie een kaartje had gekocht voor een evenement in de bibliotheek, kan dat geld terugvragen.

Alternatieven voor het lenen van boeken bij de openbare bibliotheek zijn de online collectie voor leden van de OBA, met 28.000 e-books, en de collectie van de Koninklijke Bibliotheek op dbnl.org -> Selecties -> E-books. De downloadknop vindt u naast de titels.

Klantenservice OBA: 020 – 52 30 900 of klantenservice@oba.nl Kosten OBA Totaalpas per jaar: € 45,00 / € 25,00 voor 19 t/m 25 jaar / € 58,00 i.c.m. AdamNetpas / gratis voor Stadspashouders.

Koninklijke Bibliotheek: dbnl.org

Lidmaatschap €15, -, genoemde selectie gratis te downloaden.

 

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in