Tanja Hol (80) werkt een ochtend en een middag in de week als gastvrouw in Huis de Pinto. Daarnaast doet ze nog veel meer voor De Pinto, zoals het mede organiseren van de maandelijkse koffieconcerten op zondagmorgen en het sorteren van boeken.

Klik op de eerste foto hieronder voor de hele fotostrip

Al sinds ze in 1991 aankwam in Amsterdam doet Tanja vrijwilligerswerk, o.a. voor Vluchtelingenwerk en een SOS-telefoondienst. Het leukste vrijwilligerswerk dat ze deed? Drie dagen per week de kleinkinderen verzorgen!

Huis de Pinto aan de Sint Antoniesbreestraat is een huis met een geschiedenis. Sinds 2014 is het een literair en cultureel ontmoetingscentrum dat zich vooral richt op de buurt. Het een ontmoetingsplek waar kranten, tijdschriften en boeken gelezen kunnen worden, er is ook een ruil-bibliotheek. ‘s Avonds en op zondag zijn er culturele activiteiten met muziek, film en lezingen. Huis de Pinto draait helemaal op 70-75 vrijwilligers — en een betaalde schoonmaakster.

De Pinto zoekt Gastvrouwen en -heren, maar ook mensen die kunnen boekhouden en de diverse teams kunnen ondersteunen. En met name wordt gezocht naar mensen die ook bereid zijn ‘s avonds van alles te doen.

Aanmelden kan per e-mail aan Huis De Pinto.

Deze reportage is tot stand gekomen in samenwerking met de Vrijwilligers Centrale Amsterdam (VCA). Aan nieuwe vrijwilligers is altijd behoefte.

Fotograaf Sake Rijpkema heeft zelf ook de nodige ervaring als vrijwilliger. Zo fotografeerde hij al eerder, in de jaren negentig, als vrijwilliger voor maandblad MUG. De reeks reportages – die van groot fotovakmanschap getuigen – worden regelmatig aangevuld met nieuwe afleveringen. Iedere aflevering laat zich bekijken als een stripverhaal.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in