Sport- en funtoer

1
893
Tekst Andreas Verwaal

Als kind was ik superfanatiek op het gebied van sport. In groep 3 ontdekte ik dat. In de schoolbanken kon ik mijn energie niet kwijt. Ik droomde bij de meeste vakken een beetje weg en zo kwam ik mijn tijd wel door. In de pauzes klom ik op houten huisjes en klimrekken en breidde ik mijn knikkerverzameling uit. Verder was ik een verlegen knaapje met een gezonde hekel aan het vak Begrijpend lezen. Ik kon prima lezen maar had het gevoel dat er geforceerd een cryptische boodschap in de tekst verborgen was gestopt. Ik snapte niet hoe mensen het leven zo onnodig ingewikkeld konden maken maar in groep 3 hadden we nog geen filosofie om die levensvraag verder te onderzoeken. Door mijn opgekropte frustratie van het begrijpend lezen, was mijn hang naar een uitlaatklep groot. Spelen op het schoolplein was leuk maar was ook zo weer voorbij. Op vrijdagmiddag kon ik dan eindelijk mijn frustratie kwijt in de gymles. Zo hard mogelijk met ballen gooien, zwaaien aan de touwen en apenkooien als het bijna vakantie was. Gymles op vrijdagmiddag was het hoogtepunt van mijn week en in één gymles zweette ik meer dan in alle uren in een week dat ik in de schoolbank zat.

Er zijn tal van redenen waarom sporten goed is voor een kind. Als je kinderen hebt tussen de 6 en 12 jaar oud, is er eind februari de Sport- en Funtoer in Amsterdam. Een superleuk evenement waar je kind zich naar hartenlust kan uitleven.

Sport- en Funtoer is in een sporthal in Amsterdam-Noord

4 dagen lang gratis sporten en spelen (springkussen en stormbaan) voor kinderen van 6 t/m 12 jaar

Ouders kunnen vanwege de corona-maatregelen niet mee de sporthal in

Maandag 22 februari t/m donderdag 25 februari van 11.30 uur tot 15.30 uur in
Sporthal Elzenhagen, J.H. Hisgenpad 1

Vanaf 9 februari is het hele programma te zien op sterrenmakers.nl 

Inschrijving gaat via die site. Maar inschrijven kan ook op de dag zelf in de sporthal

Er is plaats voor maximaal 200 kinderen per dag

advertentie Regenboog Groep

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in