Speelstraten en bokszakken: veilig de stad in

0
589

Nu de corona-maatregelen langzaam worden versoepeld, en meer mensen de stad in gaan, zijn er op talloze plekken in de stad markeringen en bordjes aangebracht. Die maken het mogelijk voldoende afstand te houden.

Houd afstand is het advies, in parken, op pleintjes of op plekken aan het water, zodat Amsterdammers zich veilig voelen om er naar toe te gaan. Dat geldt ook voor drukke winkelgebieden, markten, pont-aanlandingen en rondom scholen.

Bewoners, ondernemers, culturele- en onderwijsinstellingen hebben 1.132 voorstellen bij de gemeente ingediend, waarvan 981 voor uitbreiding van terrassen. Van die voorstellen zijn er 645 goedgekeurd.
Zo worden in Noord twee speelstraten ingericht, de Putter- en de Pelikaanstraat. Op het Sumatraplein is een expositie ingericht van tekeningen van buurtbewoners. In het Gijsbrecht van Aemstelpark komen bokszakken te hangen aan een kunstobject dat is ontworpen om er dingen aan op te hangen.

Deze link voert naar een kaart waarop de tijdelijke veranderingen in de openbare ruimte in kaart zijn gebracht. Volgende week publiceert de gemeente een kaart met terrasuitbreidingen.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in