Kabinet wil vaker een ‘noodknop’ bij schulden

0
726

Staatssecretaris van Ark (Sociale Zaken) wil kijken of meer mensen met problematische schulden uitstel van betaling kunnen krijgen. Het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) hanteert sinds dit voorjaar al zo’n noodstop-procedure.

Van Ark wil kijken of ze deze noodstop ook bij andere overheidsorganisaties kan inzetten om meer mensen te helpen, bijvoorbeeld bij de Belastingdienst of het UWV. Mensen met problematische schulden kunnen dan vier maanden uitstel van betaling vragen. Voorwaarde is dat degene zich meldt bij de schuldhulpverlening van de gemeente. Als de gemeente besluit dat schuldhulp nodig is en die wordt opgestart, dan kan het uitstel met nog eens acht maanden langer duren. De adempauze voorkomt dat mensen dieper in de problemen komen. Staatssecretaris Van Ark roept mensen op om bij beginnende schulden in ieder geval niet af te wachten, maar hulp in te schakelen.

Naast deze corona-maatregelen werkt het kabinet met gemeenten, uitvoeringsorganisaties en maatschappelijke organisaties door aan het uitvoeren van het Actieplan Brede Schuldenaanpak.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in